Personalitati din arhitectura – Oscar Niemeyer

22-04-2015 / Blog arhitectura

Personalitati din arhitectura – Oscar NiemeyerOscar Niemeyer a fost unul dintre cei mai mari arhitecţi din Brazilia. El este cunoscut datorită numeroaselor clădiri pe care le-a proiectat în Brasilia, capitala statului sud-american. De asemenea, Oscar Niemeyer a fost colaborator la proiectul clădirii ONU, din New York.

 

Oscar Niemeyer, unul dintre cei mai mari şi mai respectaţi arhitecţi contemporani, a fost o personalitate de seamă a secolului al XX-lea. Cele mai mari realizări ale sale se leagă de proiectarea de la zero a multor clădiri ale capitalei Braziliei, Brasilia, în anii 1950-1960.

 

Cariera în arhitectura a lui Oscar Niemeyer a început în al treilea deceniu al secolului trecut, când adopta stilul arhitectural neoclasic european. Primul sau proiect de anvergură a fost noul sediu al ministerului educaţiei şi sănătăţii din Rio de Janeiro, început în anul 1936 şi finalizat 7 ani mai târziu. Clădirea se impunea datorită stilului său cu puternice accente moderniste, caracterizat de culori puternice şi preferinţa pentru opulenţă.

 

În acelaşi an 1943, Oscar Niemeyer finalizează şi biserica Pampulha din Belo Horizonte, una dintre preferatele sale. Edificiul a fost construit în jurul unui lac artificial, iar din cadrul proiectului au mai făcut parte un cazino şi un club de dans.

 

Totuşi, după cum am spus, arhitectul Oscar Niemeyer este celebru pentru clădirile proiectate în Brasilia. Dintre acestea, cea care iese cel mai mult în evidenţă este Catedrala Metropolitană, ce se remarcă prin structura circulară, care conferă o puternică armonie şi un echilibru de neegalat în întreaga Brazilie. De asemenea, Niemeyer a fost artizanul clădirii Senatului şi Camerei Deputaţilor din capitala statului sud-american.

 

Alte opere de seamă care sunt atribuţie arhitectului brazilian sunt blocul de apartamente Niemeyer, din Belo Horizonte, Muzeul Artei Moderne din Caracas şi Memorialul Americii Latine.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.