Personalitati din arhitectura - Antonio Gaudi

22-10-2014 / Blog arhitectura

Personalitati din arhitectura - Antonio GaudiContinuăm cu prezentările noastră ale celor mai mari arhitecţi ai lumii. De dată această vom vorbi, pe scurt, despre Antonio Gaudi, unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi spanioli, adept al stilului Art Nouveau.

 

Antonio Gaudi s-a născut la mijlocul secolului al XIX-lea în Tarragona, o provincie din Catalunia. El a studiat la Şcoala Superioră de Arhitectură din Barcelona, iar titlul de arhitect l-a obţinut în anul 1878.

 

De-a lungul carierei sale în arhitectură, Antonio Gaudi a personalizat stilul Art Nouveau, fiind unul dintre pionierii acestuia în Spania. Elementele gotice au fost cele care au adus un plus de inovaţie lucrărilor lui Antonio Gaudi, alături de stilul suprarealist, cu puternice influenţe fantastice, care l-a caracterizat.

 

Câteva dintre cele mai importante opere ale lui Antonio Gaudi sunt Casa Batllo, Mozaicul din Biserica Santa Pacia, Casa Calvet (declarată cea mai frumoasă clădire a anului 1900), Casa Vicens, La Pedrera, Sagrada Familia şi Finca Guell, toate realizate în Spania. De altfel, arhitectul a fost un patriot adevărat, toate lucrările sale fiind realizate aici. Astazi, multe dintre clădirile din Barcelona poartă pecetea celebrului Gaudi.

 

De departe cea mai impozanta realizare a sa este Sagrada Familia, o biserică nefinalizată încă, deși construcția sa a început în anul 1882.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.