TIOR

Pavilionul Dancing Water

Pavilionul Dancing WaterPavilionul Dancing Water este un concept ce aparţine biroului SUS & HI - Calcagno Littardi AA + Y.Park + A. Tomaiuolo, care a câştigat premiul de bronz la Olimpiada de design din Seul pentru geometria inovatoare şi interacţiunea dintre oraşul Seul şi râul Han. Office SUS & HI au proiectat ceea ce pare a fi un hibrid între o clădire şi o barcă.

 

Urbanism de Seul este alcătuit în principal din natură, cu munţii din jur şi frumoasele căi navigabile. Han-river este unul dintre principalele elemente ale naturii din Seul. În trecut, râul Han a dat viaţă oraşului, iar azi aici se întrepătrund mai multe culturi într-o singură viaţă urbană care este împrospătată de energia râului Han. Aşa cum spune şi teoria Feng Shui, râul are o energie nelimitată, fiind într-un permanent susur dat de vânt şi conferiind doar vibraţii pozitive.

 

Forma propunerii este creată prin transformarea energiei dinamice din apă. Mişcarea apei este un dans al vântului asupra oglinzii de apă şi generează diverse forme. Astfel, conceptul este generat de fluxul de energie. Geometria este compusă din forme organice şi formează o structură deschisă ce pluteşte pe apă. Acesta este destinat pentru publicul larg. Spaţiul este flexibil pentru diverse funcţii şi programe de cultură: concerte, expoziţie etc. Există servicii minime, cum ar fi o grădină, copaci, bănci, bar, şi o explanadă pentru panoramă.

 

Spaţiul structural deschis a creat o atmosfera dinamică, care face lumina şi umbră. Oamenii se pot relaxa în spaţiul de loisir propus. În ceea ce priveşte accesibilitatea, se ajunge foarte uşor făcând legătura cu cadrul existent, iar noaptea devine un simbol al oraşului Seul prin iluminare. Caracteristica cea mai interesantă a acestui design are de a face cu faptul că pluteşte pe apă.

 

În acest caz, vom vedea de fapt, fără prea mult efort, o clădire care se ridică din ape, care interacţionează cu valurile fluviului şi energia sa dinamică.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI