TIOR

Patru case Baleia

Patru case BaleiaO zonă exclusivistă departe de agitatia orasului, pe coasta de nord a orașului São Paulo, plaja Baleia gazduieste acest grup de case proiectate de Studio Arthur Casas.

Concepute ca si case pentru weekend, toate spațiile de la parter sunt conectate pentru a promova interacțiunea socială, iar un patio sporește spațiul casei, aducând vederi diagonale și lumină. Casa de vacanță respecta regulile principale pentru a deservi funcția aleasă: specificul local și încadrarea armonioasa în caracterul zonei. Pentru a asigura intimitatea, casele sunt ușor decalate ca pozitie, constructiile fiind foarte apropiate una de alta, iar calcanele vecinilor sunt transformate in grădini verticale , atenuând efectul proximității. Panourile de sticlă mari se strecoară în afara casei, eliminând marginile dintre interior și peisaj.

În fața fiecărei terase există o piscină cu jacuzzi și o saună la subsol. Un spațiu de grătar se află în apropierea terasei, învecinată cu camera de zi. Scările sunt scăldate în lumină naturală pe toate cele trei etaje, iar un perete de sticlă este folosit drept compartimentare. La primul etaj, gazdele și oaspeții sunt separați de o trecere tip pod lângă patio,iar dormitorul principal, are o vedere generoasă catre mare. Fiecare baie are lumină naturală adusă in spatiul interior prin deschideri zenitale. Al doilea etaj are un cinema și o terasa pentru plaja deasupra dormitorului matrimonial. Secțiunea transversală a casei stimulează ventilația naturală, evitând utilizarea aerului condiționat în timpul verii. Toate materialele aduc o senzație caldă spațiilor, de la finisajele utilizate la fațade, pana la fibrele naturale ale covoarelor sau parchetul de la etajele superioare.

Proiectul a cuprins si designul interior al uneia dintre case. Mobilierul este compus în principal din piese braziliene de epocă, precum fotoliul Mole de Sérgio Rodrigues. Biroul de arhitectura a proiectat masa și banca mare a sufrageriei, iar clientul fiind un colecționar de artă, a adaugat poze , picturi si alte câteva piese din arta populara braziliană. Amenajarea peisagera a fost gândita să utilizeze plante tropicale luxuriante care sa protejeze intimitatea fata de vecini și accentuează caracterul neatins al acestei plaje îndepărtate.

 arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI