Palatul CEC, unul dintre simbolurile arhitecturale ale Bucurestiului

06-07-2015 / Blog arhitectura

Palatul CEC, unul dintre simbolurile arhitecturale ale BucurestiuluiPalatul CEC este unul dintre simbolurile arhitecturale ale Bucureştiului. Clădirea a fost construită între anii 1897 şi 1900 şi reprezintă una dintre cele mai vizitate obiective din Capitală.

 

Arhitectura din Bucureşti îmbină atât stilurile vechi, din secolele 18-19, cât şi modernismul stilurilor arhitecturale contemporane, cu blocurile noi de locuinţe sau hotelurile impunătoare. În acest amalgam arhitectural, Palatul CEC, de pe Calea Victoriei este o pată de culoare impunătoare.

 

Construit pe locul unei mănăstiri şi al unui han (Sfântul Ioan cel Mare), Palatul CEC se poate mândri cu o arhitectură spectaculoasă. Stilul arhitectural ales este cel eclectic, întâlnit deseori la construcţiile de acelaşi profil din Franţa. Palatul CEC dispune de o cupolă de sticlă şi metal, iar intrarea în monument are în faţă un fronton în semicerc, sprijinit de coloane în stil compozit. Pentru construcţia Palatului CEC au fost folosite planurile elveţianului Paul Gottereau, un arhitect renumit. Ion Socolescu a fost cel responsabil cu supravegherea întregului proiect.

 

La început, Palatul CEC adăpostea picturile murale ale lui Mihail Simonidi, unul dintre artiştii recunoscuţi pe plan mondial, însă acestea au căzut pradă timpului şi nu mai există.

 

CEC Bank şi Muzeul CEC sunt acum gazdele Palatului CEC. Muzeul a fost deschis în anul 2005. Înăuntrul său puteţi găsi documente şi obiecte importante din istoricul instituţiei, dar şi expoziţii de artă.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.