TIOR

One Hyde Park, cel mai scump ansamblu rezidential din lume

One Hyde Park, cel mai scump ansamblu rezidential din lumeOne Hyde Park este situat într-o locaţie cu adevărat unică: la sud de Knightsbridge, una dintre zonele comerciale cele mai pline de farmec din lume care încorporează Harrods, Harvey Nichols şi Sloane Street. Pentru cei care doresc eleganță şi stil, ansamblul rezidențial oferă o experienţă incomparabilă şi este întruchiparea luxului britanic. Apartamentele sunt inaccesibile din punct de vedere financiar chiar şi milionarilor obişnuiţi, însă peste 80% din unităţile super-luxoase şi-au găsit deja un proprietar.

 

Ansamblul rezidențial One Hyde Park are facilităţi exclusive de petrecere a timpului liber: un spa de lux, care include saune, tratamente şi camere de relaxare. O sală de gimnastică, studiouri de exerciţii fizice, teren de squash, cinematograf, simulator de golf, sala de divertisment, suite de afaceri, săli de întâlniri private, parcare subterană, crame, şi automobile Rolls Royce disponibile pentru a fi utilizate exclusiv de rezidenţi.

 

One Hyde Park este un fenomen arhitectural. Designul, compus din patru pavilioane separate, dar interconectate, a fost gândit pentru o clădire spectaculoasă modernă care se potriveşte perfect în contextul sau clasic. Materialul sau definitoriu este din sticlă, care permite permeabilitate maximă de lumina cu intruziune minimă, oferind vederi spectaculoase, fie Hyde Park sau Knightsbridge.

 

One Hyde Park este cel mai costisitor ansamblu rezidenţial din lume, amplasat în cel mai exclusivist cartier din Londra. Complexul a fost ridicat pentru cei mai bogaţi dintre miliardarii lumii, dar a fost gândit şi proiectat cu ani de zile înainte de primele semne ale crizei financiare ce a lovit întreagă lume. Drept urmare, deşi cea mai scumpă clădire de apartamente din lume a fost inaugurată la sfârşitul lui 2010, încă nu a fost vândută în totalitate: mai sunt 7 apartamente disponibile, din totalul de 86 de unităţi de super-lux.


Prestigiosul ansamblu deţine în prezent cea mai costisitoare proprietate din lume, un penthouse care a costat 140 milioane lire sterline (160 milioane euro). Chiar dacă preţul de achiziţie pare colosal pentru angajaţii cu venituri medii, nici cheltuielile ulterioare nu sunt de neglijat – spre exemplu, impozitele pentru un penthouse triplex ajung la 350.000 lire sterline anual (peste 420.000 euro).

 

Construcţia ansamblului One Hyde Park, creaţie a fraţilor Christian şi Nick Candy, a costat peste un miliard dolari. Adresându-se celor mai bogaţi oameni din lume, clădirile au fost construite pentru a oferi siguranţă şi discreţie – ferestrele blindate sau identificarea după iris la intrarea în lift vin la pachet cu facilităţi obişnuite, precum piscină sau sala proprie de cinematograf. Printre proprietarii din One Hyde Park se numără premierul Quatarului, oligarhul ucrainean Rinat Akhmetov, miliardara nigeriană Folorunsho Alakija, cel mai bogat kazahstan Vladimir Kim sau interpreta britanică Kylie Minogue.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Site: www.berindei.ro

Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI