Cartierul Tamisa

Nou proiect rezidential in Beverly Hills

Noul proiect rezidential in Beverly HillsO nouă comunitate rezidenţială din Beverly Hills, Los Angeles, va fi ridicată deasupra străzii şi învăluită într-un perete de protecţie.

 

Proiectat de MAD Architects, 8600 Wilshire va cuprinde, de asemenea, o grădină luxuriantă ascunsă pentru locuitorii săi. MAD spune că va "uni natura şi comunitatea într-un mediu de viaţă specific oraşelor cu densitate mare."

 

Proiectul cuprinde 2.406 mp şi este descris că un "sat deal." La nivel de stradă, va conţine unităţi comerciale convenţionale, iar la nivelurile superioare se va ridică un soclu mare plutitor înfăşurat în verdeaţă. La 18 m faţă de cota 0.00 se vor află vile albe şi pitoreşti.

 

Există 18 de unităţi rezidenţiale planificate în total, care cuprind trei case, cinci vile, două studiouri şi opt clocuinte colective. Proprietăţile vor avea vedere la stradă, pe de o parte, dar oferă şi intimitate pe cealaltă parte fiind oriectate către o grădina interioară.

 

În centrul sau, designul arhitectural are ca şi caracteristică o cădere de apă, care va curge într-un bazin secundar. Faţada mare dintre unităţile comerciale la nivel de stradă şi comunitatea rezidenţială va fi punctată de ferestre, în jurul cărora vor fi plasate plantaţii de diverse specii locale potrivite pentru clima din California care vor spori calitatea aerului şi ambianţa plăcută.

 

Proiectul compus din 18 unităţi, are că scop să reînvie sentimentul de comunitate în cadrul unui sistem urban. În consecinţă, faţada de sticlă este colorată cu alb rece să pară opacă de la exterior , dar spaţiile din interiorul sunt transparente pentru a implică locuitorii în nucleul principal de interes – grădina.

 

Unităţile transluscente şi faţada interioară se ridică într-un cadru vegetal ridicat deasupra parterului comercial. Arhitecţii au încorporat plantările masive în design, oferind un confort estetic adecvat pentru clienţii trendy din Beverly Hills. Faţada - grădina verticală este context conştient, dar şi primul de acest gen din cartier, iar integrarea naturii în viaţă locuitorilor oraşului este unul dintre obiectivele principale arhitecţilor. Ecranul verde permite protejarea balcoanelor, şi oferă, de asemenea, intimitate pentru unităţile la nivel de stradă.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI
COD UNIC: ELV095XJRM12