TIOR

MORPHotel

MORPHotelDeseori, atunci când ne plănuim vacanţa, visam să ajungem într-un loc care nu apare pe nicio hartă. Cu toţii visam la acel loc fictiv şi special care ar fi destinaţia noastră ideală.

 

Aventurieri, călători, exploratori, toţi suntem la fel, doar căile noastre sunt diferite. Este propria noastră alegere, traseele proprii pe care le urmăm pentru a atinge punctul culminant al fiecăruia. Gianluca Santosuosso ne prezintă concepţia lui pentru un astfel de loc neobişnuit, atrăgător care se califică drept o destinaţie fantastică. Pentru el, acesta este un hotel într-un sistem plutitor conceput pentru a experimenta o călătorie fără sfârşit şi pentru a explora adâncurile lumii acvatice şi teritoriilor sale neexplorate.

 

Proiectul MORPHotel face plauzibilă ideea de auto funcţionare şi capacitatea de a pluti prin curenţii ocenului. Conceptualizat sub forma unui măduve a spinării, construcţia are mai multe capsule în care se află facilităţi rezidenţiale şi de agrement, interconectate liniar.


Este un ecosistem întreg pe apă, care se deplasează tot timpul într-un ritm mai lent decât viteza medie de o barcă. Lungimea coloanei vertebrale este de aproximativ un km cu o flexibilitate mare ce oferă structurii adaptilitate. MORPHotel întruneşte astfel capacitatea de a-şi schimba forma în funcţie de condiţiile meteorologice şi ţărmurile înconjurătoare. Ca un organism în propriile sale drepturi, MORPHotel Cruise va fi programat să se oprească în diferite oraşe pentru perioade planificate de timp. Vizitatorii vor putea intra în hotel printr-un ponton central, care ar conecta „ambarcaţiunea” la porturile oraşelor. De asemenea, vasul poate deveni o extensie a oraşelor, permiţând localnicilor să acceseze restaurantele de la bord.


Interioarele hotelului cuprind un parc liniar acoperit ce suprinde axul central, servind ca legătură între alte spaţii definite, care includ recepţie, administraţie, zonă de catering şi vertebră centrală şi de cazare, plus alte servicii la cele două capete, sub formă de capsule. La fel ca orice hotel, MORPHotel va avea diferite tipuri de servicii şi categorii de camere de cazare cu geamuri la nivel de apă şi cu posibilitate de detaşare având posibilitatea de a fi obiecte plutitoare independente. Programul principal al acestui organism artificial se concentrează în utilizarea de tehnici ecologice că recoltarea apei de ploaie, panouri solare integrate şi grădini plutitoare de legume.

 

Realizat de Gianluca Santosuosso, sub indrumarea lui Willy Muller, MorpHotel aminteşte de un proverb taoist care spune că întotdeauna „Călătoria este recompensă”, iar acest hotel susţine descoperirea de tărâmuri noi, într-un concept nou de turism.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI