TIOR

Jameson House

Jameson HouseJameson House este turnul rezidenţial iconic din Vancouver aflat în inima oraşului pe West Hastings Street. Jameson House este un exemplu uimitor de viaţă vibrant proiectat de firma de arhitectură Foster and Partners. Acesta este primul lor proiect turn rezidenţial din America de Nord şi este menit să redefinească lux şi stil.

Clădirea se ridică peste 2 clădiri stil Art-Deco. Schema continuă conceptul practicii în intervenţii contemporane în structurile istorice existente explorate anterior într-un context de mare dezvoltare. Proiectul "Jameson House" este de asemenea semnificativ în combinarea activităţilor sociale, de muncă şi de cumpărături într-o singură locaţie şi în încurajarea unor modele durabile de viaţă urbană şi de echilibru a consumului de energie.

Formula arhitecturală a turnului articulează diferite funcţii. Primele 2 etaje continuă şirul de unităţi de magazin la nivel de stradă, în timp ce registrul de birouri de mai sus se aliniază la linia maximă a clădirii adiacente.

Spre deosebire de faţada netedă a birourilor, etajele urmăresc o formă curbată, fiecare apartament exterior având patru „golfuri” largi, care sunt intensificate pe verticală, pentru a oferi umbră şi panorame către zona montană aflată în apropierea oraşului. Aceasta este artă rezidenţială modernă, oferind 138 apartamente şi o nouă moştenire de linii ondulate, interioare pure, vederi şi facilităţi exclusiviste.

Planul de suport oferă o varietate de tipuri de apartamente şi aranjamente spaţiale, cu spaţii de locuit concentrându-se pe curba profundă a spaţiilor vitrate, iar corpuri moderne şi finisaje superbe se integrează perfect în ansamblul locativ.

În partea de sus a turnului, apartamente penthouse sunt dispuse peste 2 etaje şi au terase amenajate, Jameson House fiind de asemenea o clădire verde.

Partea de sus a turnului, balcoanele şi terasă de pe acoperiş oferă spaţii tip grădină în care s-au introdus plante şi copaci care sunt irigate natural prin intermediul unui sistem de recoltare a apei de ploaie. Alte inovaţii includ pardoseli răcite şi încălzite la apartamente şi un sistem de parcare cu valet mecanizat, care reduce numărul de niveluri de parcare şi excavare asociate, de iluminat şi cerinţe de ventilaţie.

Construcţia continuă un model de înaltă densitate de folosinţă mixtă de viaţă şi de medii de lucru care predomină acum în Vancouver. Este un proiect rezidenţial, de birouri şi de vânzare cu amănuntul care combină soluţii pentru fiecare cu o abordare aprofundată a durabilităţii corespunzătoare locaţiei.

arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI