TIOR

Hands Corporation

Hands CorporationConstruită pe strada Hannam, Seul, Coreea de Sud, un bulevard care leagă Tunnel 2 şi podul Hannam şi recunoscut pe scară largă ca fiind una dintre cele mai aglomerate străzi ale oraşului mica construcţie prezentată reprezintă sediul HANDS Corporation.

 

Proiectată de "System Lab", clădirea de birouri acţionează ca un punct de reper în contextul urban creând un cadru atipic şi conturând astfel o identitate unică pentru sine, cât şi pentru vecinătatea sa.

 

Construcţia neobișnuită cu o volumetrie organică este formată din spaţii de lucru dispuse astfel încât să atingă un procent de utilitate maximă, conferind un cadru plăcut pentru oamenii care petrec cel puţin 8 ore pe zi închişi în acest spaţiu desfăşurând activităţi intelectuale intense. Arhitectură obţinută, axată pe această idee urmăreşte în procesul de proiectare condiţia unui mediu plin de flexibilitate, precum şi utilitate.

 

Fiecare birou a fost prevăzut cu un balcon adiacent unde s-ar putea experimenta opiniile şi respiră aer curat în timp ce se vorbeşte la telefon, se interacţionează plăcut cu colegii sau pur şi simplu pentru a face o pauză şi a te relaxa.

 

Sistemul Structură duală a fost utilizat pentru a realiza un spaţiu vid care este umplut cu balcoane, permiţând astfel suprafaţa exterioară a anvelopei să fie identificată ca faţadă. Jocuri neregulate au fost încorporate în design pentru a crea o ambiguitate, precum şi diferenţierea între mai multe planuri de etaj. Faţada a fost tratată astfel încât regimul de înălţime al clădirii nu va dezvălui aspectul tridimensional, oferind astfel diferite experienţe vizuale în funcţie de poziţia şi perspectiva privitorului. În ceea ce priveşte aspectul structural a clădirii prezentate, învelişul exterior este din beton.

 

Pentru a crea balcoanele, anvelopa a devenit structurală şi s-a folosit o contravântuire nervură care se foloseşte şi în arhitectură gotică pentru a crea a un tavan boltit. Un sistem tip placă de oţel a fost fabricat pentru faţada curbată.

 

Sediul HANDS Corporation este un proiect foarte bine conceput şi implementat, care îmbunătăţeşte peisajul urban prin furnizarea unei noi identităţi. De asemenea, îmbunătăţeşte mediul de birou oferind o atmosfera prin care timpul zboară mai repede. Per total, clădirea este un succes în îndeplinirea scopului sau, contribuind la ambianţa arhitecturală a zonei.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI