Haifa University Student Center

13-12-2016 / Blog arhitectura

haifaHaifa este un oraș care se mândrește cu păstrarea istoriei și tradițiilor sale, iar ca rezultat, astăzi putem vedea în continuare clădiri frumoase, care datează de la 1800.

Fiind al treilea mare oraș din Israel, în Haifa descoperi un loc multi-cultural fascinant, în care influențele arabe și est-europene se împletesc. Aici tradiția se îmbină cu contemporaneitatea, sofisticatul și relaxarea. Una dintre atracțiile principale este muntele Carmel, care oferă o serie de panorame ce-ți iau răsuflarea.

Universitatea din Haifa este construită pe creasta muntelui, și oferă o perspectivă deasupra golfului acestui oraș mediteranean. Sit-ul ales pentru clădirea Student Center are vedere spre o vale adâncă cu o topografie abruptă. Partea superioară se sprijină pe drumul pitoresc, care se extinde prin întregul campusul, iar pentru a nu optura panorama, acoperișul clădirii a trebuit să fie proiectat sub nivelul drumului .

Design-ul clădirii vizează să îndeplinească două obiective principale: integrarea clădirii în peisajul natural înconjurător, pe de o parte, și claritatea funcțională pe de altă parte. Această claritate a fost realizata prin separarea aripilor principale: decanatul birourilor studenților și a uniunii studenților în două aripi cu caracteristici ale spațiului, volumului și organizării operaționale diferite. Acoperisul său acționează ca o extensie a drumului pitoresc, cu o punte de observație la aripa Uniunii Studenților . Aici s-a realizat o structură în trepte semi îngropata în formă de evantai, cu fațada puternic vitrata catre vale. La etajele superioare se afla birouri în timp ce la etajele inferioare sunt activitățile publice. Acoperișurile verzi tip gradina se imbina cu terasele ce urmaresc curbele de nivel adiacente ale reliefului. 

Intre cele doua aripi exista o trecere in trepte, proiectata pentru a permite coborarea si accesul catre celelalte niveluri.

Strada în trepte este un omagiu clădirilor cu terase tradiționale caracteristice orașului Haifa si o marcare a arhitecturii orasului in care se intrepatrund vilele aristocratice cu cladiri de birouri moderne, toate incadrandu-se in mediul natural existent. Scara interioara a clădirii face legătura între lobby-urile cu texturi diferite de finisare unde una din zone este proiectata cu placari de metal in timp ce peretii teraselor sunt pământii realizati din beton aparent. Terasele se extind sub aripa plutitoare și dispar în topografia terenului, unificând ambele aripi într-o compoziție arhitecturală unica.

arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.