TIOR

Garden House – fuziunea dintre gradina si casa

Garden House - fuziunea dintre gradina si casaGarden House este un proiect rezidențial situat într-o zona închisă a cartierului San Angel, în casa Mexic City. Acesta este conceput cu două fațade, una dintre ele foarte închisă față de cartierul în vecinătate, iar cealaltă mult mai deschisă la o gradina din spate, care este orientată spre sud.


Cea mai mare parte a casei este proiectată pe un singur nivel, cu o cameră de oaspeți sau hobby room la cel de-al doilea nivel. Locuința este împărțită în 3 zone la parter: una pentru zona cea mai privată, o alta pentru spațiul public și alta pentru servicii. Cu toate acestea, casa este deschisă spre grădină într-un sistem în formă de L, cu o componentă perpendiculară singulară care găzduiește camerele de zi și de luat masa.


Acest corp de casă este transparent pe ambele părți și are posibilitatea de a fi deschis complet, cu tâmplăria mascată. Astfel, creează un spațiu cu o atmosferă deschisă către exterior, marcat printr-o terasă, unde interiorul și exteriorul devin un tot și determină o continuitate vizuală a grădinii.


Pentru a evita introducerea elementelor de structură care să secționeze spațiul s-au ales grinzi de oțel, care păstreaza deschiderile mai mari și, de asemenea, funcționează ca parasolare. În schimb, în zona de servicii, închiderile sunt mult mai masive. În ansamblu, casa oferă pe parcurs o surpriză cu joc de umbre.


Forma casei pleacă de la ideea de a profita de intimitate și de a menține o grădină care să deservească întreaga zonă de zi. Casa a fost proiectată pentru a se desfășura pe un singur nivel, inclusiv la parter dormitorul și serviciile principale, lăsând la ultimul etaj doar zona de oaspeți.


Cu intenția de a fuziona interiorul cu exteriorul, a fost conceput acest volum care împarte în două spațiul grădină, dar care articulează funcțiunile principale ale casei în jurul grădinii. La parter este camera principală, iar la etaj o terasă a fost amenajată cu o conexiune la camera superioară.


arh. Madalina Berindei


Arhitect & Urbanist Diplomat


Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI