TIOR

Finolhu Villas

Finolhu VillasSituată în mijlocul Oceanului Indian, Republica Maldive a avut o dezvoltare constantă a turismului începând cu anii 1970, în acest moment turismul fiind cea mai importantă sursă de venit pentru stat; de asemenea, este considerată unul dintre cele mai sigure şi liniştite locuri de odihnă din lume. Statul are 1190 de insule, grupate în 26 de atoli. 200 dintre ele sunt locuibile şi circa 100 sunt resorturi turistice în sine.

 

Maldive, cu o calitatea joasă a solului, se bucură de beneficiul unora dintre cele mai frumoase plaje din lume dar cu care se confruntă simultan în timp ce sunt ameninţate de creşterea nivelului marii. Mediatizat că primul proiect "100% solar-alimentat" în Maldive, Finolhu Villas a devenit un model pentru viitoarele hoteluri durabile. Este cea mai bună metodă pentru a proteja zona de efectele încălzirii globale.

 

Lansarea noului brand Finolhu Villas, un paradis exclusiv eco-chic în Maldive a avut loc în luna februarie 2015, şi este o colecţie de 52 de vile cu design deosebit, spaţioase şi private, înconjurate de frumuseţea naturală incomparabilă.

 

Proiectat de firma New York Yuji Yamazaki Arhitecture PLLC în parteneriat cu firme locale de design ,hotelul a fost finalizat la începutul acestui an şi este situat într-o insula numită Gasfinolhu, în Oceanul Indian.

 

Ansamblul hotelier este amplasat într-un cadru natural deosebit pe această insulă exclusiv de 5 hectare cu vile elegante oferind echilibrul perfect între lux modern şi farmecul natural al locului.

 

6200 mp de panouri solare au fost solicitaţi, împreună cu bateria de acumulatoare pentru catering ce deserveşte o medie de 100 de oaspeţi şi 100 de membrii ai personalului. Pentru a nu strica imaginea pitorească, architecții au integrat parcul tehnologic.

 

Orientarea de vile şi poziţia de ferestre au fost decise astfel încât să maximizeze fluxul de vânt naturale Maldive. Ecranele de lemn protejează pereţii exteriori şi terasă de soarele ecuatorial arzător şi menţinerea, prin urmare, interioare temperaturile optime în camere astfel oaspeţii, în general, nu trec pe aer condiţionat, în ciuda climatului cald şi umed de Maldive.

 

Toate staţiunile din Maldive sunt accesate de către nave de croazieră sau hidroavioane. Acest resort este unic pentru că în această zonă vezi doar marea şi cerul brăzdate doar de arhitectura perfect integrată a vilelor. Arhitectul a dorit să generează impresia de un organism care aparţine insulei în sine. Prin urmare, el a proiectat acoperişurile blând curbate care crează un melanj estetic plăcut cu împrejurimile.

 

arh. Madalina Berindei

 


Arhitect & Urbanist Diplomat

 


Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI