TIOR

Elevated Theater

Elevated TheaterProiectul conceput de arhitectul rus Ayrat Khusnutdinov este într-o poziţie intermediară între design urban şi arhitectură.

 

Problema primordială a proiectului surprinde crearea de relaţii corespunzătoare şi conservarea Parcului High Line. Acesta este factorul de bază în jurul căruia proiectul se dezvoltă. Un alt punct problematic este conexiunea dintre cartierele dispersate prin noi cai pietonale şi noduri de transport motorizat în această parte a oraşului şi transformarea într-un loc accesibil pentru pietoni. Ultimul punct este de a conecta agenda urbană sus pentru a îmbogăți funcţiile publice ale noului complex de teatru, care oferă posibilitatea desfăşurării a echipelor de teatru independent.

 

Situl este situat în partea de vest a oraşului Manhattan NY la actualele sine de cale ferată Hudson Yards MTA. Locaţia este punctul central de regenerare a parcului High Line şi încheie lunga istorie de utilizare a uneia dintre capodoperele patrimoniului secolului 20.

 

High Line este un parc public construit pe o linie de cale ferată de marfă istorică , ridicat deasupra străzilor pe Manhattan West Side. În 1847, oraşul New York a autorizat calea ferată la nivel de stradă în Manhattan West Side pentru a permite transportul de marfă. Pentru siguranţă, au fost angajaţi oameni denumiţi "Cowboys West Side" să călărească şi să fluture steaguri în faţa trenurilor. Cu toate acestea, atât de multe accidente au avut loc între trenurile de marfă şi alte vehicule încât Tenth Avenue a devenit cunoscut ca "Death Avenue".

 

Poziţia inserţiei urbane pe harta oraşului se doreşte a deveni o cusătură între diferitele cartiere şi râul Hudson , fiind transformată într-un centru cosmopolit revigorat cu o vedere directă spre Empire State Building din New York şi cartierul de afaceri Midtown.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI