Dominion Office

07-10-2015 / Blog arhitectura

Dominion OfficeClădirea de birouri Dominion din Moscova proiectată de Zaha Hadid este în sfârşit finalizată. Proiectul cu funcţiune mixtă este situat în sud-estul cartierului industrial şi rezidenţial din capitala Rusiei, lângă staţia de metrou Dubrovka, pe strada Sharikopodshipnikovskaya. Este unul dintre primele proiecte din zona dedicate sectorului IT care este în continuă creştere.

Conceput că o serie de plăci stivuite vertical la fiecare nivel cu conectare prin elemente curbate, un atrium central se ridică prin toate nivelurile pentru a aduce lumina naturală în centrul clădirii. Balcoane se află la fiecare nivel proiectat în atrium şi corespund deplasarea volumului exterior iar o serie de scări de interconectare se desfăşoară prin intermediul acestui spaţiu central.

Dale albe sunt stivuite inegal pentru a crea o poveste pe 7 etaje, mai pe scurt 36 de metri clădire înalta cu contururi neregulate - atât la exterior şi în interiorul clădirii, cât şi la nivelul atriumului. Restaurantul de la parter se conectează cu spaţiul public de pe strada Sharikopodshipnikovskaya în zona interioară, mai ascunsă a clădirii.

Spaţiul vertical negru-negru oferă o zona accesibilă, care lucrează că un teren social în rândul angajaţilor de la diverse companii. Scările diagonale fac legătură între diverse zone prin arbori verticali şi scări, toalete şi zone de servicii - înconjurând atriumul, oferind un grad de intimitate pentru spaţiile de birouri separate, cu miezuri care conferă transparenţă şi permit luminii să pătrundă în zonele de birouri din spaţiul comun central. „În unele zone, coloanele sunt eliminate şi înlocuite cu grinzi de transfer pentru a mari suprafaţa podelei regulată pentru chiriaşi mai mari sau programe publice. "- explică firma de proiectare.

Această integrare încurajează, de asemenea colaborarea dintre societăţile din diferite servicii şi discipline. Multe firme IT şi industria de creaţie cu companii start-up consideră această cultură de cercetare colectivă vitală pentru progres şi dezvoltare, precum şi proiectarea Office Building Dominion întăreşte acest concept cu conectivitate deschisă în întreaga clădire.

arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.