TIOR

Despre peretii mobili

Despre peretii mobiliÎmbunatatirea indicelui de utilizare a spațiului a devenit o necesitate, așa că vă propun să discutăm despre pereții mobili (sau amovibili, cum mai sunt cunoscuți).

 

Pereții mobili sunt compuși din panouri ce se pot deplasa și interbloca pentru a forma un perete despărțitor. Această soluție permite realizarea și a celor mai complicate configurații cu un minim de efort. Pereții amovibili permit posibilitatea parcării panourilor în afara zonei de deschidere. De asemenea, panourile oferă toate proprietățile și aspectul unui perete despărțitor permanent. Nu în ultimul rând, pereții culisanți divid și transformă spațiile în funcție de apariție.

 

Un exempul de design cu pereți amovibili este cel cu panouri curbate din MDF în loc de ziduri cu uși, potrivit cu precădere în locuințe. Panouri curbate din MDF se pot folosi în loc de pereții tradiționali cu uși deoarece oferă o alternativă originală pentru a separa camerele casei și au avantajul de a putea ajusta spațiul în funcție de nevoi. De asemenea sunt gata de a integra un spațiu în altul într-un mod creativ.

 

Atunci când camerele sunt open space, zonele nu mai sunt bine definite, însă acest tip de mobilare conferă o mai mare flexibilitate.

 

De exemplu, bucătăria și zona de luat masa pot împărtăși același volum care poate fi independent sau conectat la camera de zi.

 

O idee de multifuncționalitate ce variază în funcție de necesitate

 

Dormitorul  este conceput ca o cameră privată, dar care poate fi inclusă în cealaltă. Decorul este minimal, oferind acuratețe și simplitate.

 

Pentru a fi funcțional, sistemul trebuie să asigure, de asemenea, facilitatea utilizării și siguranță; pereții pot fi mutati cu ușurință, fără dificultate și, în același timp, sunt stabili. Din aceste motive trebuie să existe o prindere dublă - una la sol și una în tavan - care să ofereun ghidaj continuu pentru panouri pe tot parcursul mișcării.

 

Pentru a nu creea un obstacol de trecere între spații, peretele se susține în profilul metalic atașat de tavan.

 

Pereții modulari amovibili mai pot fi alcătuiți din panouri cu structură metalică și fete din PAL melaminat sau sticlă. Aceștia permit compartimentarea flexibilă a spațiilor, în condiții de izolație acustică. Pot fi transparenți sau opaci, simpli sau dubli, pot fi și piese de mobilier, cu diferite funcții de stocare. Se montează după finisarea spațiilor, fără a se face praf și se pot demonta și reamplasa cu efort minim.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Site: www.berindei.ro

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI