TIOR

Despre oglinzi

Despre oglinziOglindă, oglinjoară.......... Cu o mare varietate de forme, mărimi, stiluri, oglinzile sunt elemente decorative versatile care îmbogăţesc imediat un spaţiu fără prea mult efort. Acestea pot face minuni prin iluminarea unui colţ întunecat, pot adaugă eleganță şi caracter sau pot crea iluzia unui spaţiu generos. Indiferent de stilul arhitectural al unui spaţiu, oglinzile pot lua forme care se încadrează perfect şi care completează armonios atmosfera interioară.

 

Oglindă are o istorie străveche şi fascinantă, ce porneşte de la simpla dorinţă a omului de a-şi reflecta chipul, până la meşteşuguri ce au perfecţionat în timp tehnica de obţinere a oglinzii. Este cunoscut şi apreciat rolul oglinzilor, acela de a oferi senzaţia de spaţialitate. Mai mult decât atât, aceste obiecte de decor pot oferi casei tale un nou look şi pot transforma încăperea într-un cadru spectaculos. Atunci când nu ştii dacă pe perete ar merge bine un tablou - natură moartă, grafică, peisaj - sau o oglindă, mai bine alegi cea din urmă variantă. Nu întotdeauna tabloul este o opera de artă, iar cu cea mai simplă oglindă sigur nu dai greş.


Dacă totuşi eşti un iubitor de artă şi eşti în posesia unui tablou reuşit, pe peretele opus poţi opta pentru o oglindă care va reflecta imaginea şi îi va spori din valoare. Într-o încăpere îngustă, oglinda întotdeauna va masca acesta problema şi va creea iluzia optică prin care va largi spaţiul. În acest caz se poate folosi oglinda pe tot peretele.


Oglinzile fac parte din categoria pieselor care nu pot lipsi dintr-o locuinţă. Cu o ramă potrivită care completează  designul încăperii şi cu o aşezare într-un loc bine gândit, ele pot deveni adevărate accesorii pentru amenajare.

 

Deşi principalul scop al oglinzilor s-ar putea spune că este cel practic, nu trebuie neglijat aspectul estetic. Ele înfrumuseţează un interior, măresc vizual spaţiul, adâncesc suprafeţele şi oferă luminozitate. Totuşi, trebuie să avem grijă la alegerea modelului de oglindă. Forma şi dimensiunile acesteia, alături de locul unde se amplasează, influenţează decisiv dinamică încăperii. De asemenea, rama care încadrează oglinda trebuie să se potrivească cu stilul arhitectural al încăperii sau, dimpotrivă, poate fi un accent care atrage privirea.  Pentru spaţiile elegante, largi, cu mobilier din lemn masiv, putem opta pentru o ramă sculptată, din acelaşi material şi chiar de dimensiuni mai mari. Alternativ, putem alege un joc de oglinzi de diferite mărimi şi forme. Spre exemplu, rama ovală se adaptează bine într-un decor romantic, iar o ramă veselă, colorată, se potriveşte în camera copilului. Fie că este din lemn lucrat manual, pictată, din fier forjat, lemn aurit sau lemn masiv îmbrăcat în piele, fie că este ovală sau pătrată, rama unei oglinzi este accesoriul perfect pentru a aduce dinamism şi strălucire într-o casă.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Site: www.berindei.ro

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI