TIOR

Despre arhitectura unei case de vacanta

Despre arhitectura unei case de vacantaÎn trecut, design-ul de interior a fost considerat ca o parte a procesului de construcție, însă cu timpul amenajările interioare au fost o consecință a dezvoltării societății. Design-ul interior urmărește în primul rând utilizarea eficientă a spațiului, confortul și funcționaliatea spațiilor contribuind la dezvoltarea contemporană a design-ului interior.

 

Trebuie luată în considerare destinația spațiului respectiv, pentru munca sau relaxare, pentru întâlnire, comercial, activități spotive etc. Accesul, iluminarea, acustica, cromatica sunt elemente fără de care nu se poate concepe desin-ul unui interior.

 

Propun să discutam despre cum poți alege design-ul interior al unei case de vacanță, o construcție la care multă lume visează, un loc în care să se distreze cu prietenii, să se relaxeze cu familia, sau doar un refugiu față de viața cotidiană.

 

Casa de vacanță ar trebui să respecte câteva reguli principale pentru a deservi funcția aleasă: să respecte specificul local și să se încadreze armonios în caracterul zonei. De asemenea, este important să se realizeze din materialele locale și să fie ușor de întreținut.

 

Ca o privire de ansamblu asupra unui partiu pentru o casă de vacanță, chiar dacă este locuința unifamilială sau o mică pensiune, trebuie să aibă un nucleu central reprezentat de zona de zi, unde să se desfășoare activitățile principale - living, discuții,relaxare, dining și zona de noapte complet separată de zona de zi.

 

De obicei, casele de vacanță se fac pe structuri ușoare din lemn datorită costurilor mai mici de investiție și datorită rapidității în execuție.

 

Despre arhitectura unei case de vacantaDin punct de vedere estetic, locuințele de vacanță trebuie să se încadreze în caracterul zonei, încercându-se a se prelua în arhitectura elemente specifice, cât și materiale de construcție locale.

 

Casele de vacanță trebuie să se încadreze în peisajul local, indiferent de locația acestora - mare, deal sau munte. Ca design interior, este indicat a se folosi culori și texturi naturale pentru a crea confort vizual. În majoritatea cazurilor beneficiarii acestor construcții preferă amplasarea unui semineu funcțional sau nu, iar pentru a crea o atmosferă rustică trebuie folosite materiale cum ar fi piatra sau cărămida ce dau o ambianță plăcută.

 

Bineînțeles, alegerea finisajelor și a soluțiilor de ambientare ține și de buget, o simplă casă de vacanță devenind un spațiu luxos, cu un confort ridicat în cazurile în care investiția nu este o problemă.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Site: www.berindei.ro

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI