TIOR

Dalian International Conference Center

Dalian International Conference CenterDalian este un important port maritim, industrial, comercial şi centru turistic, situat în partea sudică a Peninsulei Liaodong din provincia Liaoning din China.

 

Oraşul este în curs de transformare iar în decembrie 2012 a inaugurat un nou şi spectaculos centru de conferinţe şi evenimente. Sarcina designului urban din Dalian International Conference Center este de a crea un reper uşor de recunoscut din punctul principal al viitoarei extinderi a axei oraşului. Conceptul proiectului porneşte de la negarea „cutiei negre” ca principiu de rezolvare a sălilor de spectacole, propunând în locul unei arhitecturi claustrate, rupte de mediul înconjurător şi energofage un sistem inteligent şi inovativ de a utiliza lumina soarelui, ventilaţia naturală şi comunicarea vizuală cu exteriorul în beneficiul şi spre confortul fizic şi psihologic al utilizatorilor.

 

Clădirea utilizează la maximum energia naturală, regenerabilă, în primul rând datorită gestionării luminii solare şi a ventilaţiei naturale din toate spaţiile publice (admisie de aer proaspăt, rece, prin parasolarele cu reglaj automat de la partea inferioară a clădirii şi eliminare de aer cald pe la partea superioară a învelitorii) şi în al doilea rând prin captarea energiei hidrotermale a marii – un rezervor de energie practic inepuizabil – prin intermediul căreia se realizează climatizarea şi încălzirea spaţiilor.

 

Proiectul combină pe ansamblu 100.000 mp cu un număr de funcţiuni diferite într-o clădire hibrid: un centru de conferinţe, un Opera House, un centru de expoziţii, precum şi un subsol cu parcare, livrare şi distribuţie. Construcţie din Dalian a fost planificat pe principii durabile pe un concept climat elaborat care cuprinde utilizarea apei de mare pentru răcirea spaţiilor şi pentru reducerea dioxidului de carbon.

 

Clădirea de plan triangulat adăposteşte şapte săli cu structuri spaţiale individuale din oţel sunt accesibile dintr-un foaier în formă de potcoavă care se desfaaoara în jurul sălii de opera. La parter şi etajul întâi sunt amplasate spaţii deschise destinate publicului – hol de primire, casă de bilete, hol şi lounge VIP, restaurante, cafenele, spaţii expoziţionale, precum sii spaţii de lucru pentru utilizatorii din zona media – birouri, săli de şedinţe şi zone de vestiare pentru protagoniştii spectacolelor. Deasupra sălilor cu înălţime mai mică este amenajat un nivel cu spaţii publice şi diverse locuri pentru discuţii.

 

Clădirea are atât scopul de a reflectă viitorul modern şi promiţător al oraşului Dalian cât şi tradiţia să că port, comerţ, industrie şi turism. Limba oficială a proiectului combină şi fuzionează structura raţională, organizarea modernă a tipologiei sale cu funcţiunea de centru de conferinţe cu spaţii plutitoare ale arhitecturii moderniste.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Site: www.berindei.ro

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI