TIOR

Cum ar fi sa locuiesti intr-o casa container?

Cum ar fi sa locuiesti intr-o casa container?Condițiile de viață în aceste vremuri înseamnă mult mai mult decât să ai doar un adăpost, hrană și îmbrăcăminte. Oamenii au evoluat foarte mult în ultimii 50 de ani, iar tendința este de creștere exponențială. Diferențele dintre generații vor fi mai importante decât sunt acum.Ca o dovadă că oamenii au început deja sa-si modifice filozofia de viață este nonconformismul, ceea ce înseamnă că unii oameni nu mai simt reprezentați de mase și imaginea lor nu mai poate fi asociată cu o instituție a unui grup mare de persoane.

 

O parte din nonconformism este reprezentat și de componenta rezidențială. Oamenii trăiesc în case tot mai diverse, care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor. Unii cumpără case mari, cu structuri din beton sau oțel și sticlă pentru a consolida poziția lor socială, iar alții aleg ceva diferit, dar întotdeauna ceva care se potrivește nevoilor lor.

 

O idee inovatoare este să trăiești într-un container. În ultimul timp aceste containere de marfă și-au schimbat funcțiile, deservind  birouri, cabinete medicale, restaurante și chiar locuințe.

 

Containerele sunt construite ca ansambluri ușoare, bazate pe o structură demontabilă formată din podea, acoperiș, stâlpi și panouri cu spumă poliuretanică pentru pereți.

 

Ca piesa, containerul este un modul prefabricat care poate fi folosit singur sau combinat cu alte module, în diverse soluții de utilizare a spațiului. Prin asamblarea mai multor module pe verticală sau orizontală se poate obține o gamă variată de containere. Se pot amplasa ca birouri, săli pentru ședințe, dormitoare, spații de cazare, adăposturi pentru sinistrați, vestiare, grupuri sanitare, săli de mese etc...

 

Pereții din panouri sandwich au tabla zincată de 0.4 și sunt umpluți cu spumă poliuretanică. Rama superioară are jgheaburi pluviale, scurgerea apei pluviale realizandu-se prin acestea.

 

Avantajele casei container:

 

- realizarea unui ambient plăcut și funcțional, adaptat necesitățlor.


- prin combinația modulelor, beneficiind de colaborarea cu firma noastră, se pot obține diferite structuri.


- pe o platformă pregătită în prealabil, modulele se pot monta prin simpla așezare, urmând a se face racordurile la utilități: energie electrică, apă, canalizare, telefon, etc.


- se pot monta și etajat, în cazul acesta folosindu-se scări interioare sau exterioare.


- la solicitarea clientului se pot monta instalații de climatizare


- flexibilitate și funcționalitate prin combinarea containerelor, conform nevoilor dumneavoastră.          

          

Casele din containere sunt o alternativă rapidă, verde, economică și surprinzător de flexibile pentru casele tradiționale, deoarece acestea oferă locuințe moderne pentru orice dimensiune de uz casnic, de la individ la locuințe de familie și comunitate.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Site: www.berindei.ro

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI