TIOR

Concurs Guggenheim Museum, Helsinki

Concurs Guggenheim Museum, HelsinkiFirma de arhitectură ATITUDINE, o firmă de design din București,s-a prezentat recent pentru la un concurs internațional de design. Scopul acestei competitii este de a alege un design pentru Muzeul Guggenheim din Helsinki, Finlanda.


Motivul a fost de a crea un edificiu care este conform cu brandul Guggenheim în timp ce reflectă cultura, precum și istoria Helsinki, considerat totodată o Mecca în proiectare și architectură. Consiliul Local din Helsinki consideră că Guggenheim este un brand care ar trebui să poată atrage milioane de turiști, îmbunătățind astfel profilul instituțiilor culturale existente în oraș.


Situl se află în portul de sud al orașului. Pentru a valorifica localizarea, designerii au conceput o fațadă de sticlă pe malul mării, care, de asemenea, acționează ca intrarea în muzeu. Aceasta oferă, de asemenea, o perspectivă interesantă pentru vizitatori care isi reamintesc astfel istoria orașului și percep rămăsițele epocii de aur prin clădirile vizibile în fundal.


Planurile etajelor sunt simpliste cu mini poduri care acționează ca o legătură între cele două secțiuni ale clădirii deasupra spațiului atrium de ședințe. În acelasi timp, prin utilizarea acestor poduri de legătură, se integrează o parte de oraș, precum și de mare, astfel asigurând interacțiunea continuă cu natura. Factori de durabilitate au fost de asemenea luati în considerare prin utilizarea de materiale locale, cum ar fi lemnul de zada siberiana și oțelul. De asemenea, punerea în aplicare a tehnologiilor, cum ar fi piezoelectricitatea, precum și sistemul de apă îmbunătățește caracterul durabil al clădirii transformându-l într-un mediu prietenos. De asemenea, acoperișul de cupru ieșit în consolă reprezintă o altă trăsătură distinctivă a clădirii.


În timp ce cartierul este dominat de arhitectura secolului al XVIII-lea, apariția bruscă a unei clădiri din epoca modernă nu completează simțurile. Muzeele Guggenheim au devenit sinonime cu obiecte arhitecturale iconice care creează mari puncte de magnetism în orașe și să redefinească ierarhiile existente. S-ar putea spune, de asemenea, că forma clădirii nu se încadrează în categoria "never seen before - nemaivazut " pentru care brandul Guggenheim este cel mai faimos.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI