TIOR

Complexul de case King Forest

Complexul de case King ForestArhitectul Vincent Callebaut a împărtășit propunerea lui pentru un complex de case de odihnă stil cabană, situate în King Forest, Maroc. Conceptul conține 3 forme generale, frunze, cuib și valuri, iar fiecare grup de formulare are propria sa limbă unică și dialog cu împrejurimile.

Aceste 3 tipologii de cabane sunt deservite de un complex marcat de un deal artificial cu propriul său drum de acces separat și parcare. Toate sunt încorporate grațios și frumos în peisajul pădurii și folosesc resurse substanțiale de energie verde/regenerabilă.

Cabanele propuse mențin o identitate independentă păstrând continuitatea ideii și a formei, dezvoltând un bun simț al echilibrului. Proiectul reflectă caracterul magnific al sit-ului și pentru a deveni o parte a peisajului cele 3 tipologii arhitecturale principale sunt inspirate de natură pentru a crea ecouri prin senzualitatea dealurilor pe linia orizontului, prin verticalitatea maiestuoasă a pădurii de cedru și biodiversitatea câmpului de grâu și poieni înfloritoare.

În mod eficient, cabanele tip frunză merg pe linia dealurilor oferind clientului o vedere panoramică spre munți. Cabanele cuib îmbogățesc identitatea puternică a pădurii cu tâmplăria din lemn în spirală, iar cabanele val sunt încorporate și camuflate în sol si sunt destinate familiilor cu copii.

Fiecare tipologie cabană va fi ocupată de alt grup de oameni. Prin intermediul acestui plan general, in cabane, oaspeții ar putea trăi complet separati, fără să vadă unul pe altul. Prin intermediul programului, ei au posibilitatea de a întâlni în Majlis, în sala de mese, în spa sau să rămână izolați în cabanele lor intime.

Cabanele pot fi distinse în mod constructiv în 2 grupuri. Frunzele și cuiburile sunt construcții din lemn deasupra solului. Ele au un impact minim asupra solului sit-ului. Valurile sunt clădiri de piatră încorporate în sol. Toate componentele arhitecturale vor fi prefabricate și la toate cabanele si vor maximiza sistemul bioclimatic pasiv prin integrarea energiilor din surse regenerabile ca panouri solare fotovoltaice, tuburi solare termice, instalații geotermice, fântâni marocane și acoperișuri verzi.

Cabanele sunt protejate de copaci. Cabanele Cuib sunt construite deasupra solului, pe verticală, între copaci. Cabana este organizată în jurul unui trunchi de beton central circular. O scară elicoidală se desfășoară în jurul trunchiului, care include o bibliotecă. Aceste cabane sunt locuri de meditație construite în jurul a patru teme diferite/4 trunchiuri: timp și istorie, numere și matematică, litere și literatură, arte și meserii.

Cabanele Val sunt încorporate în cadrul natural. Există 3 cabane ce găzduiesc familiile și unul este Health Club. Acoperișul de plantat, inspirat din arhitectura locală vernaculară ce protejează spațiile interioare și mărește efectul de masă termică deja asigurată de contactul cu solul.

arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI