TIOR

Citylife Milano

Citylife MilanoProiectul Citylife, situat în inima oraşului Milano, în centrul zonei istorice, cufundat într-un parc de 160.000 de metri pătraţi (una dintre cele mai mari zone pietonale din Europa) - implică un proiect mare relizat de un grup de arhitecţi: Zaha Hadid, Arata Isozaki şi Daniel Libeskind.

Citylife aduce la contextul urban un nou model de muncă şi de petrecere a timpului liber, o zonă care urmează să fie savurată pe jos sau cu bicicleta, cu un trafic care circulă numai în subteran. În centrul proiectului este districtul de afaceri format din 3 turnuri de birouri – „piazza delle TRE Torri’’: Isozaki torre (cel drept), Hadid torre (cel răsucit) şi Libeskind torre (curbat). Isozaki va fi de 200 de metri, cu 50 de etaje, fiind printre cele mai înalte din Italia ca înălţime pe acoperiş. Hadid va fi de 170 de metri, cu 44 de etaje, iar Libeskind va ajunge la o înălţime de 150 de metri, cu aproximativ 30 de etaje. Cele 3 turnuri au capacitatea de a găzdui circa 10.000 de oameni, un muzeu de artă contemporană, o zonă comercială cu baruri şi restaurante, precum şi un pavilion pentru expoziţii, sport, spectacole de divertisment şi de modă.

Complexul Citylife de locuinţe din Milano este definit şi caracterizat printr-o linie sinuoasă cu locuinţe formate din 7 clădiri curbe de diferite înălţimi, de la 5 la 13 etaje. Elementele arhitecturale distinctive includ o mişcare de serpentină cu balcoane curbe şi profilul acoperişurilor, care oferă o formă simplă şi elegantă pentru toate penthouse-uri de la ultimul etaj, completate cu terase ample acoperite. Construcţia complexului rezidenţial a început în august 2009, cu livrarea primelor apartamente programate pentru 2013. Clădirile pot găzdui până la 230 de apartamente de lux ce conţin toate facilităţile şi confortul.

Mare grijă a fost acordată orientării sitului şi apartamentelor, luând în considerare cerinţele de mediu şi de confort, astfel încât cele mai multe apartamente sunt orientate către sud-est şi, în acelaşi timp, să aloce cele mai bune vederi de la terase, spre oraş sau parc.

Faţadele sunt realizate din panouri din fibre de beton şi panouri din lemn natural care subliniază o mişcare volumetrică a complexului şi, în acelaşi timp, produc o calitate privată şi internă a interiorului. Toate apartamentele dispun de soluţii structurale şi de plante care pot fi uşor adaptate la nevoile individuale. Fiecare dintre apartamente este diferit de celelalte, în ceea ce priveşte dimensiunea, expunerea şi aspectul.

arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI