TIOR

Cele mai scumpe case din lume - 2

Cele mai scumpe case din lume - 2Continuăm în acest articol să discutăm despre cele mai scumpe case din lume, proprietăți imobiliare ale miliardarilor lumii.

6. Ellison Estate, Woodside, California, deţinut de Larry Ellison

Larry Ellison, co-fondator şi preşedinte al Oracle, al cincilea cel mai bogat om din lume şi un colecționar de proprietăţi celebre, a conceput Ellison Estate în stil japonez în 2004, iar construcţia a durat 9 ani. Modelată după palat din 1600 al unui împărat japonez, acest conac a fost proiectat şi construit de Paul Driscoe, un profesor budist şi arhitect. Acesta include 3 vile, o sală de gimnastică, 8 poduri, 2 grădini, un lac de 5 acri, o casă de oaspeţi şi un iaz. Peisajul include, de asemenea, întinderi de cireşi, paltini şi alte specii japoneze, împreună cu pini, stejari şi sequoia.

7. Kensington Palace Gardens, Londra, U.K , deţinută de Roman Abramovici

Un alt locuitor miliardar pe stradă Kensington Palace Gardens, magnatul rus şi proprietarul Clubului de Fotbal Chelsea , Roman Abramovici deţine acest conac exuberant. În ciuda preţului enorm, acest conac din Londra se încadrează perfect în caracterul zonei.Conţine un complex de agrement subteran, cu un teren de tenis, un centru de sănătate şi un muzeu auto.

8. Blossom Estate, Palm Beach, Florida, deţinut de Kenneth Griffin

Kenneth Griffin, un manager de fonduri de capital american şi proprietarul Cetăţii LLC, a cumpărat 4 proprietăţi adiacente, pentru un total de aproape 130 milioane $, formând astfel o moşie cu 6 bucătării, o mulţime de dormitoare, bibliotecă şi o casă de oaspeţi.

9. Xanadu 2.0, Seattle, WA, deţinută de Bill Gates

Bill Gates, cel mai bogat om din lume deţine acest conac aparent simplu, dar extravagant proiectat pe marginea lacului Washington. Numit Xanadu 2.0 , această reşedinţă se întinde pe 60.000 mp şi a fost proiectată de Bohlin Cywinski Jackson şi Cutler Anderson - Arhitecţi, iar realizarea a fost posibilă în 7 ani.

Situl existent ce adăposteşte conacul are o mulţime de facilităţi, un cadru natural deosebit, iar proiectul a adoptat un design durabil, inclusiv un sistem senzorial high-tech ce schimbă ambianţa pentru a se potrivi cu starea de spirit şi cu calendarul ca şi funcţiuni prezente se regăseşte o piscină cu un sistem de muzică subacvatică, o sală de gimnastică, 24 de băi, 6 bucătării, o bibliotecă şi o casă cu drepturi depline de oaspeţi.

10. Mountain Home Road, Woodside, California deţinut de Masayoshi Son

Situată pe Mountain Home Road, această moşie de 9 acri a fost proiectată de Allan Greenberg în 2005. Acest imens palat neoclasic conţine 4 dormitoare şi 5 băi cu vederi panoramice spre munţii Woodside. De asemenea se regăseşte şi un conac, o casă gigantică de oaspeţi, o clădire bibliotecă, o piscină, un teren de tenis şi o mulţime de grădini şi amenajări peisagere.

arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI