TIOR

Cele mai scumpe case din lume - 1

Cele mai scumpe case din lume - 1Pentru unii cuvântul "Acasă" evocă un sentiment de confort şi modestie. Însă pentru alţii, casa este un loc unde se poate cheltui cea mai mare parte din avere pe un lux inimaginabil. Acestea sunt case de miliardari, expresii arhitecturale născute din extravaganţă şi vanitate, opulenţă şi exclusivitate şi nu în ultimul rând oportunităţi pentru experimentare, a unor inovaţii tehnologice.

 

1. Antilia, Mumbai, India, deţinută de Mukesh Ambani


La fel ca multe familii de miliardar, Ambanis a dorit o reşedinţa unică şi personalizată. Astfel, a început conceptul şi construcţia "Antilia", proiectată de către firma Perkins şi Will, numită după o insula mitică din Oceanul Atlantic. Costul final a fost de peste peste 1 miliard $ iar construcţia a durat patru ani însă acum Antilia se ridică trufaşă, în mijlocul mahalalelor sărace din Mumbai. Această reşedinţa are 27 de etaje, cu şase nivele de parcare sub nivelul solului, trei pentru elicoptere, un centru spa de sănătate, o sală de bal, o sală de spectacole de 50 de locuri, piscine multiple, Săli yoga şi de dans, studiouri şi o cameră de îngheţată, cu un personal de aproximativ 600 de persoane.

2. Villa Leopolda, Villefranche-sur-mer, Franţa, deţinută de Lily Safra

Villa Leopolda este o vilă palat, cu terase în cascadă, situate în Alpes-Maritimes pe Riviera franceză. Răspândită peste 20 de acri, această vila are o listă lungă de proprietari, inclusiv Gianni Agnelli şi Marella, Izaak, Dorothy J. Killam. Din 1987 a fost deţinută de un bancher elveţian Edmond Safra. Caracterului arhitectural al acestei vile aparţine unui stil istoric numit Belle Epoque, care se traduce prin "Era frumoasă". A fost proiectată de un arhitect american, pe nume Jr. Ogden Codman, pe o proprietate deţinută de regele Leopold al II-lea al Belgiei.

3. Fair Field, Sagaponack, NY, deţinută de Ira Rennert

Ira Rennert, un miliardar american, deţine acest conac pe 63 de acri numit Fair Field, unul dintre cele mai mari din Statele Unite ale Americii. Acesta include mai multe spaţii construite, are 29 de dormitoare, 39 de băi, 3 săli de mese, 3 piscine şi un teatru de 164 de locuri. De asemenea, există un pavilion de recreere cu teren de baschet, sală de gimnastică, două piste de bowling, două terenuri de tenis, două terenuri de squash şi multe alte anexe.

4. Kensington Palace Gardens, Londra, U.K, deţinute de Lakshmi Mitta Otel baron Lakshmi 

Kensington Palace Gardens, din Londra este a două cea mai scumpă stradă din lume. Se spune că preţul mediu pe metru pătrat de aici este de $ 107.000. Laskshmi Mittal, nu deţine una, ci trei case palat pe această stradă. Aceste case au fost proiectate de Arh Charles Barry în 1845, ca o pereche de vile stil. În prezent, sunt prim vile de patrimoniu.

5. Un apartament în One Hyde Park, Londra, U.K, deţinut de Rinat Ahmetov

Cel mai bogat om şi oligarh al Ucrainei, Rinat Ahmetov a cheltuit o sumă record de 136.4 milioane de lire să cumpere două dintre cele mai scumpe apartamente din lume, din Knightsbridge, Londra. Acest proiect de Richar Rogers, şi firma să Rogers Stirk Harbour + Partners, cuprinde 360 de faţade de sticlă antiglonţ, interioare exclusiviste realizate de Candy & Candy şi sisteme de iluminare sofisticate realizate de artistul James Turrell, care schimbă gradual ambianţa de la apus până la răsăritul soarelui.

arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI