TIOR

Cel mai mare acoperis verde din lume

Cel mai mare acoperis verde din lumeArhitectul Rafael Viñoly împreună cu arhitecţii peisagişti de la firma OLIN, au conceput un proiect care are 30 acri de acoperiş verde. Proiectul "Dealurile Vallco" va servi ca un parc pentru comunitate şi un hotspot natural în Cupertino, California. Când va fi realizată, această construcţie va reprezenta cel mai mare acoperiş verde din lume şi cel mai mare parc pentru locuitorii din Cupertino Proeictulde câteva miliarde de $ va înlocui Vallco Mall existent din Silicon Valley, care de ceva timp nu mai atrage vizitatori.

 

Acoperişul verde va avea o reţea de 3,8 mile de mers pe jos şi trasee de jogging , împreună cu locuri de joacă, grădini organice, livezi, spaţii de recreere şi un amfiteatru. Plantele propuse native pe acoperiş sunt destinate pentru a atrage fauna sălbatică. Clădirea va găzdui până la 800 de apartamente şi 185.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri, un nou centru comercial, o cinema, piste de bowling, un patinoar şi sala de gimnastică.

 

The Hills la Vallco va obţine certificarea LEED de creştere pentru plante native, reducerea consumului de energie, captarea apei de ploaie, oferind lumina naturală şi ventilaţie, reducând nivelurile de poluare şi creşterea izolării termice în clădire.

 

Acoperişurile vegetale reprezintă una dintre cele mai inovative şi eficiente soluţii pentru redresarea mediului înconjurător. În Europa, de asemenea, există deja legi pentru „înverzirea" acoperişurilor, unele guverne au introdus taxe pe poluare, astfel că proprietarii, ca să scape de amenzi, au început să apeleze la această soluţie ecologică. Un acoperiş verde este alcătuit dintr-un înveliş de plante, aşezat peste acoperişul existent, ce pot creşte şi se pot dezvoltă în mod natural, fără intervenţia omului. Deci, când vorbim despre acoperişuri verzi sau terasă verde ne referim la clădiri ale căror acoperişuri sunt în totalitate sau parţial acoperite cu pământ şi vegetaţie care creşte natural, deasupra unor hidroizolatii testate şi certificate prin care nu trece apă sau rădăcina, a unor membrane speciale antiradacina împotriva rădăcinilor plantelor agresive şi a unui sistem de filtrare şi drenaj ce direcţionează apă către gurile de scurgere ale clădirii şi care totodată menţine apă în locaşuri formate pentru hidratarea solului. Stratul de drenaj al apei poate avea o înălţime de 2-10 cm şi este sub forma cofrajelor de ouă, înlocuind cu succes pietrişul până acum folosit, iar scurgerile sunt proiectate special pentru a putea prelua atât apele de suprafaţă cât şi apele infiltrate în sol.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI