TIOR

Castelul Peles – arhitectura complicata, dar spectaculoasa

Castelul Peles – arhitectura complicata, dar spectaculoasaCastelul Peleş, din Sinaia, este unul dintre cele mai interesante monumente arhitecturale din România. Castelul poartă mărturia influenţelor familiei regale de Hohenzollern.


Monumentul arhitectural care este castelul Peleş a stârnit, de-a lungul anilor, interesul şi atenţia nu doar al românilor, care îl apreciază nespus, dar şi al străinilor. Proprietatea a fost construită în anul 1877, din iniţiativa regelui Ferdinand I. Încă de la început, locaţia aleasă, dar şi stilul arhitectural nou pentru clădirile din România au transformat castelul într-un monument foarte la modă şi popular.


De altfel, castelul Peleş este un reprezentant de marca al stilului numit trubadur, despre care nu aveam prea multe referinţe în România, până la apariţia construcţiei din Sinaia. Un alt element interesant este reprezentat de mobilierul din lemn negru, un simbol evident al stilul deco, popular în Europa, însă cu câţiva ani înainte de finalizarea castelului Peleş.


Trăsăturile arhitecturii exterioare ale castelului Peleş sunt elementele care aparţin neorenașterii germane, precum corpurile asimetrice, lemnul sculptat, elementele decorative şi formele neregulate. Totuşi, terasele monumentului arhitectural poartă amprenta stilul neorenascentist italian, caracterizat de statui, vase, fântâni şi coloane.


Toate aceste detalii, dar şi multe altele pe care nu le-am menţionat, au transformat Castelul Peleş într-unul din cele mai căutate destinaţii turistice din România. Aproape 300.000 de persoane vizitează anul monumentul.

 

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI