TIOR

Castelul Huniazilor din Hunedoara

Castelul Huniazilor din HunedoaraCastelul Huniazilor din Hunedoara, cunoscut şi sub denumirea de Castelul Corvinilor, reprezintă o destinaţie turistică minunată din România, datorită istoriei sale bogate şi datorită arhitecturii sale gotice.

 

Castelul Huniazilor a fost prima dată atestat în secolul al XIV-lea. La începutul secolului al XV-lea, castelul intră în proprietatea prinţului Voicu (tatăl lui Iancu de Hunedoara), ce va fortifica edificiul, printr-un turn masiv şi un zid de apărare.

 

Referitor la Castelul Huniazilor s-au spus şi se vor spune mult timp de acum poveşti înfiorătoare (vezi aici câteva dintre acestea). De altfel, castelul este printre cele mai înspăimântătoare locaţii din lume. Acum, monumentul este un muzeu, foarte vizitat şi apreciat la nivel global.

 

Castelul Huniazilor a fost utilizat ca reşedinţă pentru nobili. Cele mai cunoscute părţi ale sale sunt Sala Cavalerilor, Sala Dietei, Turnul Capistrano, Bastionul alb şi Turnul buzduganelor.

 

Blazonul corvinilor (corbul cu inel de aur în cioc este cel mai cunoscut), şemineul gotic din Turnul Capistrano, camerele de tortură ale prizonierilor, închisoarea condamnaţilor la moarte, armamentul turcesc din sălile castelului, bustul lui Iancu de Hunedoara, fântână din curtea acestuia, piesele de mobilier de stil eclectic... Toate elementele menţionate mai sus conferă castelului huniazilor o aură aparte, ce continuă să fascineze o lume întreagă.

 

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI