TIOR

Castelul-Calendar din Transilvania – simbolul iubirii eterne

Castelul-Calendar din Transilvania – simbolul iubirii eterneCastelul-Calendar, din judeţul Mureş, Transilvania, este mărturia simbolul iubirii eterne pe care Istvan Ugor o purta pentru una dintre fiicele ţarului Nicolae al II-lea al Rusiei.

 

Iubirea nu are limite – propoziţie pe care am auzit-o de atâtea ori, însă de al cărei adevăr universal ne îndoim când angoasele pun stăpânire pe noi sau, din contra, afirmaţie pe care o îmbrăţişăm când suntem cuprinşi de fiorii iubirii.

 

Baronul Istvan Ugron, ambasadorul Austro-Ungariei în Rusia la începutul secolului al XX-lea, a construit Castelul Calendar, în numele dragostei Castelul Calendar pentru una dintre fiicele ţarului Nicolae al II-lea al Rusiei.

 

Monumentul se află în judeţul Mureş, din Transilvania. Baronul Ugron a dorit ca acest castel să aibă 365 de ferestre, numărul zilelor unui an calendaristic, 52 de camere, numărul săptămânilor dintr-un an şi 4 turnuri, numărul anotimpurilor.

 

Povestea este mai lungă de atât. Prinţesa rusă i-a cerut baronului ca drumul către castel să fie pavat cu bani de aur, pentru a accepta căsătoria Istvan a fost de acord, însă, la jumătatea drumului către castel, resursele sale financiare s-au epuizat, iar concluzia este previzibilă – nunta nu a mai avut niciodată loc.

 

Ca orice tragedie atemporală, faţă a fost ucisă, iar inima baronului frântă. Castelul-Calendar a rămas neterminat, fiind acum în administraţia Consiliului Judeţean Mureş. Planurile de restaurare au eșuat de mai multe ori, iar viitorul său rămâne incert.

 

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI