TIOR

Castelul-Calendar din Transilvania – simbolul iubirii eterne

Castelul-Calendar din Transilvania – simbolul iubirii eterneCastelul-Calendar, din judeţul Mureş, Transilvania, este mărturia simbolul iubirii eterne pe care Istvan Ugor o purta pentru una dintre fiicele ţarului Nicolae al II-lea al Rusiei.

 

Iubirea nu are limite – propoziţie pe care am auzit-o de atâtea ori, însă de al cărei adevăr universal ne îndoim când angoasele pun stăpânire pe noi sau, din contra, afirmaţie pe care o îmbrăţişăm când suntem cuprinşi de fiorii iubirii.

 

Baronul Istvan Ugron, ambasadorul Austro-Ungariei în Rusia la începutul secolului al XX-lea, a construit Castelul Calendar, în numele dragostei Castelul Calendar pentru una dintre fiicele ţarului Nicolae al II-lea al Rusiei.

 

Monumentul se află în judeţul Mureş, din Transilvania. Baronul Ugron a dorit ca acest castel să aibă 365 de ferestre, numărul zilelor unui an calendaristic, 52 de camere, numărul săptămânilor dintr-un an şi 4 turnuri, numărul anotimpurilor.

 

Povestea este mai lungă de atât. Prinţesa rusă i-a cerut baronului ca drumul către castel să fie pavat cu bani de aur, pentru a accepta căsătoria Istvan a fost de acord, însă, la jumătatea drumului către castel, resursele sale financiare s-au epuizat, iar concluzia este previzibilă – nunta nu a mai avut niciodată loc.

 

Ca orice tragedie atemporală, faţă a fost ucisă, iar inima baronului frântă. Castelul-Calendar a rămas neterminat, fiind acum în administraţia Consiliului Judeţean Mureş. Planurile de restaurare au eșuat de mai multe ori, iar viitorul său rămâne incert.

 

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI
COD UNIC: ELV27FWI0S03