TIOR

Casa Valley

Casa ValleyCasa Valley din munţii Dolomiţi, Italia a fost proiectată de Biroul de arhitectură Kostiantyn Kuvika. Planul ales este unul asimetric. Din prima clipă de când îl priveşti nu-ţi mai poţi lua ochii de pe el, eşti captivat deoarece, în ciuda formei asimetrice, casa menţine un echilibru şi geometrie plăcute. Rezultatul este surprinzător şi elegant.

 

Scopul iniţial a fost de a proiecta o cabină, care este eficientă economic şi poate fi uşor construită, transportată şi instalată în văi, regiunile montane şi sit-uri chiar limitate. Asimetria celor două cuburi, inspirată din natura neregulată a munţilor, creează o structura compactă, care este aptă pentru acest scop. În cadrul cabinei asimetria ajută la crearea o experienţă spaţială dinamică. Parterul a fost conceput că un plan deschis, cu lumină directă, astfel încât să creeze un sentiment de spaţiu perceput vizual, iar forma cabinei permite vederi din unghiuri diferite.

 

Construcţia are 120 mp. La parter, care este accesibil prin scări, se află bucătăria. Situat sub acesta, la un nivel divizat este zona de luat masa şi lounge. La etajul superior sunt dormitoarele şi baia.

 

Casa va fi realizată în întregime din lemn de pin. Materialul a fost ales pentru proprietăţile sale durabile, structurale şi termice. Interiorul va fi îmbrăcat în acelaşi material care şi oferă un finisaj bun pentru ambele suprafeţe interioare şi exterioare. Faţada va fi din scânduri de pin, cu un finisaj rezistent la apă. Designul cere fundaţii pe piloţi pentru a se asigura că acesta poate fi construit oriunde.


Cabina nu va fi construită în viitorul apropiat, dar arhitecţii speră că vor avea şansa de a face acest lucru. Ei cred că proiectul va genera propria energie electrică şi încălzire fiind astfel o casă indepententa din punct de vedere energetic. Casa a fost concepută ca un spaţiu în care turiştii şi alpiniştii se pot relaxa în timp ce rezonează cu peisajul natural, sau în cazul în care familiile vor alege să-şi petreacă vacanţa.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI