TIOR

Casa plutitoare din Portugalia - o reflectie a naturii

Un design care te pune, cu siguranță, pe gânduri: oare cum poate pluti o casă? Artiștii Donald Judd, John McCracken și Robert Morris au descoperit „secretul” casei plutitoare. Destinată turismului sau locuirii temporare, casa este amplasată într-una din zonele verzi ale Portugaliei (în Viana do Castelo), dar poate oglindi la fel de bine și alte peisaje europene, spun cei de la igloo.ro.

MIMA Light este o casă concepută de către biroul por­tu­ghez de design multidisciplinar MIMA, unde transparența și modularitatea se combină perfect. Rezultatul? O casă caracterizată de un efect plutitor, redat de soclul oglindă care oferă această senzație de plutire a locuinței. Tehnic vorbind, unirea a 9 module dreptun­ghiulare opace constituie volumul general al casei.

„Monotonia este spartă, pe una dintre laturi, de un vitraj reflectorizant  în care, la fel ca și în baza de oglinzi, se reflectă peisajul înconjurător, semn al unei rafinate sinestezii. Sobrietatea panou­rilor de aluminiu care îmbracă volumul la exterior este îmblânzită de extremitățile complet vitrate, una dintre acestea fiind comple­tată de un gol ce devine un soi de prispă. Caracterul minimal, curat, se continuă și la interior unde predomină lemnul de pin și tonurile calde, natur”, ne explică igloo.ro

Din fabrica în care este produsă, casa poate ajunge, gata de implementare, oriunde în țările Uniunii Europene. Oare când vom vedea și în România o astfel de casă?

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI