TIOR

Casa Jungla

casa junglaProiectul este situat în Sao Paulo, Brazilia, la marginea pădurii tropicale, iar terenul are o topografie muntoasă, cu vegetație densă. Încadrarea acestei case într-un astfel de peisaj are ca obiectiv optimizarea conexiunii dintre arhitectură și natură, privilegiind panorama cu vedere spre ocean și incidența luminii solare în spațiile interioare. Astfel există o relație intensă între arhitectura, munte și cadrul vegetal existent.

Cele 3 etaje ale construcției creăza o imagine programatică clară pentru proiect: parterul găzduiește o mare punte de lemn acoperit, conectat la o cameră mică pentru copii; la primul etaj sunt sase dormitoare - cinci dintre ele cu verande mici, cu hamace - si o camera cinema; al treilea și ultimul etaj este zona socială a casei, ce contine inclusiv o piscină, o cameră de zi și bucătăria, conceptul arhitectural organizând pe verticală funcțiunea , în comparație cu ceea ce se face de obicei într-o casă unifamilială; în timp ce piscina și zonele sociale se află pe acoperiș, camerele sunt situate la etajul de mai jos.

Puntea de lemn protejată este un spațiu amplu și generos, care configurează un adăpost nuanțat pentru copii să se joace. Încăperile destinate copiilor sunt de asemenea situate pe acest etaj. De aici se preia scara pentru a avea acces la volumul casei care este "întrerupt" de o placă de beton. Înainte de a intra în spațiul închis, se trece printr-un spațiu intermediar, învăluit de beton și care găzduiește o lucrare luminoasă de artistul Olafur Eliasson. Design-ul interior a încercat să creeze o atmosferă modernă, oferind un sentiment confortabil specific în acest mediu tropical.

Peisajul recompune speciile native. Atunci când te afli în casă, relația cu vegetația înconjurătoare are loc nu numai prin punctul de vedere al locuitorilor, ci și prin plantele care înconjoară punțile de lemn. La parter, te poti plimba printre copaci; la primul etaj, lumina pătrunde filtrată prin vîrfurile copacilor; iar pe acoperiș, există un background de vegetație si ocean. Camerele sunt protejate prin Brises-solei-uri mici, montate ca uși pliante, care pot fi manipulate de către utilizatori în funcție de dorințe. În proiect s-a început cu o secțiune transversală, care a permis poziționarea piscinei pentru a fi semi-îngropată in planșeu, iar piscina infinită permite ca peisajul să devină o extensie a liniei de plutire a apei. Pentru a micșora înălțimea etajului superior și de a obține astfel o proporție externă orizontală la acest volum, podeaua din camera de zi a fost coborâtă cu 27 cm față de cota terasei.

Elvila
TIOR

897.09 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI