TIOR

Casa Dalias

Casa DaliasProiectată de Grupo Arquitectura, acesta locuinţă unifamilială modernă, cunoscută sub numele Dalias House, este situată în Mexico City. Betonul şi oţelul alcătuiesc structura de bază a Casei Dalias.

 

Sticla vine pentru a putea oferi o deschidere care ajută integrarea în aer liber a spațiilor interioare şi de a crea o legătură indestructibilă între cele două. Sistemele electrice automate şi mobilierul integrat, compun atât progres tehnologic cât şi plăcere vizuală. O ambianţă confortabilă domneşte în interior, iar spaţiile exterioare completează şi oferă în această casă sentimentul de libertate.


Prima impresie se axează pe legătura dintre interior şi exterior, iar volumul arhitectural închis se concentrează asupra importanţei de intimitate în casă, precum şi orientării în spaţiu.


Imaginiile arată două volume de calcar separate care modelează 1100 metri pătraţi de faţada. Aceste două volume geometrice distincte au fost imaginate a fi aproape închise către stradă. Transparenţa acestei case a avut că scop grădina, făcând familia să se simtă în siguranţă şi să le permită să aibă atât intimitate şi deschidere.


Principalul lobby păstrează toate spaţiile conectate. Din această coloana vertebrală centrală, fluxul dintre camere călăuzeşte paşii pentru a ajunge la grădină, iar terasele orientate către sud şi vest de captare par să atragă lumina naturală adânc în interiorul casei. Acestea au fost concepute atât pentru a umple cu soare spaţiile interioare atunci când se doreşte acest lucru de cei care îşi petrec timpul la piscină, cât şi pentru umbră la interior, prin brise soleil - umbrele de soare de aluminiu care au fost montate pe partea de sus a ferestrelor.


Calcar bej, granit negru, piele, toate acestea sunt culori şi texturi care pot fi regăsite în interiorul acestui imobil modern. Inserţii de culoare au fost incluse şi în mobilier, dar cea mai mare pată de culoare este grădina verde. Culori neutre formează un mediu versatil, care poate deveni o oportunitate de amenajare interioară în funcţie de doleanţe.


Caracteristicile de durabilitate asigură proprietarii că au un mediu plăcut constant. Orientarea optimă a spaţiului, panouri solare pentru încălzirea apei din piscină cât şi pentru apă caldă menajeră, încălzirea în pardoseală, alături de reciclarea apelor uzate pentru irigaţii şi de purificare a apei cu filtre menţine un echilibru în responsabilitatea faţă de mediu casei.

 

arh. Madalina Berindei


Arhitect & Urbanist Diplomat


Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI