TIOR

Arhitectura unui spatiu de birouri din Istanbul

Arhitectura unui spatiu de birouri din IstanbulUrmărind relieful lin, amplasată pe un deal, cea mai recentă clădire de birouri din Istanbul proiectată de Tago Architects a fost inserată în cadrul natural printr-o modalitate care nu strică percepţia asupra peisajului existent. Acest birou a fost conceput în primul rând ca un birou de vânzări pentru complexul rezidenţial care se află lângă el. Dar pe măsură ce timpul va trece, această clădire se va transforma în sediul central al companiei de construcţii.


Cu o suprafaţă de 2182 mp, clădirea este formată din 3 niveluri, dintre care două la subsol şi unul pe parter. Acesta din urmă este amenajat pentru vânzări, unităţi ale administraţiei şi spaţiu expoziţional. Apartamentele reprezentative sunt amplasate pe primul nivel al subsolului, iar unităţile tehnice şi parcarea sunt plasate la nivelul al doilea subteran.


Clădirea de birouri este realizată cu ingeniozitate folosind un limbaj arhitectural spectaculos şi exploatând jocul curbelor de nivel ale sitului. Acesta este concepută că un volum prismatic, care este cuprins într-un decalaj cu ajutorul consolelor dispuse pe faţadele din est şi vest.


Suprafeţele sunt intercalate cu panouri din lemn geometrice ce consolidează percepţia clădirii de la drumul principal iar jocul plin/gol aduce o ambianţa deosebită birourilor în care lumina naturală este bine controlată.


Astfel jaluzelele devin parte dinamică a clădirii, cu şipci de lemn bogat , de culoare închisă granulate inserţiile de ardezie de piatră şi beton. Materialele care conferă rafinament construcţiei sunt un indicator adecvat pentru centrul de operaţiuni al companiei de construcţii ce da o eleganță fără precedent conturând totul cu un machiaj arhitectonic.


Prin combinarea ascuţit geometrică a materialelor - piatră naturală, sticlă şi lemn se crează caracterul general al clădirii totodată regăsindu-se şi în design-ul peisagistic, depăşind limitele unui spaţiu corporatist.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI