TIOR

Arhitectura Israelului

Arhitectura IsraeluluiDe la stilul bizantin, până la Bauhaus, Israelul are zeci de stiluri arhitecturale care se îmbină perfect în peisajul din Ţara Sfântă.

 

Arhitectura din Israel a fost influenţată de diferite stiluri de arhitectură aduse de cei care au ocupat ţara în timp, uneori modificată pentru a se potrivi climatului local şi a peisajului. Castele fortificate Crusader, construcţiile islamice, bisericile bizantine, stilul Bauhaus, clădiri moderniste, arcade arăbeşti şi minarete, cupolele ortodoxe sau zgaraie - norii cu faţade din sticlă - toate fac parte din arhitectura ţării.

 

La sfârşitul secolului al 19-lea, comunităţile care imigrează în Israel au reprodus stilurile de construcţie ale ţărilor de origine. În Ierusalim, filantropul Moise Montefiore a ridicat primul cartier din afară oraşului vechi din 1860. Aşezarea numită Mishkenot Sha'ananim (tradus că "locuinţe liniştite") este formată din rowhouses terase cu ţiglă roşie - un stil care a fost influenţat de curentul mediteranean şi a devenit un prototip pentru reşedinţe evreieşti din acea perioadă.

 

În apropiere, familii bogate arabe au început să construiască vile în stil european şi vile care integrează decoraţiuni islamice. Ierusalimul de Vest este şi acum încă o reflectare a modului în care diferite grupuri entice sculptează cartiere diferite din punct de vedere arhitectural.

 

Elementul distinctiv în construcţii este piatra de Ierusalim, o marmură albă sau crem, care se găseşte în dealurile din jurul oraşului şi a devenit un material de construcţie obligatoriu printr-un mandat britanic.

 

Puţin mai departe, Tel Aviv, denumit şi oraşul contrastelor,a fost construit iniţial că o reproducere a oraşelor est-europene, cum ar fi Odesa, Moscova, sau Varşovia. Tel Avivul este un oraş nou dar cu o istorie bogată. Născut la începutul secolului douăzeci la marginea Yaffei arabe din idealuri sioniste, s-a extins apoi într-un ritm galopant, ajungând astăzi să reprezinte cea de-a doua metropolă ca mărime din Israel – după Ierusalim.

 

Spre deosebire de cele mai multe oraşe moderne din Israel, Tel Aviv are un stil arhitectural unic, iar din 2004 a devenit patrimoniu Unesco pentru cele 4000 de clădiri stil Bauhaus.În prezent Centrul Bauhaus este o organizaţie dedicată creării unei platforme pentru arhitectură şi designul oraşului Tel Aviv, Israel. Clădirile concepute în stil internaţional, cunoscut sub numele de Bauhaus, cuprind cea mai mare parte a centrului Tel Aviv. Viziunea Centrului este de a creşte gradul de conştientizare a patrimoniului Bauhaus şi de a lua parte la dezvoltarea culturală şi artistică a Tel Avivului. Centrul Bauhaus a fost fondat de către Asher Ben Shmuel, Micha Gross şi Shlomit în anul 2000. Fondatorii au recunoscut necesitatea de a documenta istoria şi patrimoniul arhitecturii Bauhaus din Tel Aviv. Ei au stabilit Centrul, în scopul de a creşte gradul de conştientizare a oamenilor în legătură cu acest patrimoniu, precum şi pentru a expune Bauhaus că un stil care traversează graniţele între diferite medii de artă.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Site: www.berindei.ro

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI