TIOR

Alps Villa

Alps VillaSituată la 700 de metri deasupra nivelului marii, în apropiere de "Passo del Cavallo", alături de un drum care face legătura cu Trompia Valley într-un peisaj ce este caracterizat de o vale deschisă spre sud şi un cadru de munţi verzi cu vârfuri stâncoase la nord, Alps Villa se află într-un loc apropiat de zgomotul urban, dar în acelaşi timp departe, unde aroma de plante de munte pare să se fi oprit în timp. Acest lucru determină condiţia conceptuală ce priveşte relaţia dintre intervenţia artificială şi natură. Relaţia cu solul şi cu peisajul reprezintă temelia la baza căreia s-a construit proiectul.

La nord, o curte deschisă către munte permite ca vila să se orienteze spre un plan înclinat verde ce creşte către culmile dolomite aflate la 1200 m deasupra nivelului marii. La sud – de unde vine lumina, o fereastră mare mediază interiorul construcţiei cu peisajul. Elementele care alcătuiesc compoziţia au o voinţă de armonie şi de tensiune, în căutarea continuă pentru o formă de arhitectură puternic expresivă, dar în acelaşi timp, o formă de echilibru şi înrădăcinare prin utilizarea de materiale naturale, cum ar fi cupru oxidat şi lemn.

Casa are un plan neregulat ca o formă de "C ", cu o terasă, unde a patra parte este realizată din învelitoare ce oferă structura planimetrică care generează spaţiile casei. Primul corp are 3 dormitoare, două dintre ele cu ferestre ce dau către un patio. La sud, cel de al doilea corp cu o înălţime între 3,50 şi 4,50 metri conţine living-ul şi un spaţiu deschis suspendat între patio şi cadrul natural. Camera de zi continuă cu zona de luat masă, un spaţiu continuu caracterizat printr-un capac structurat format de avioane triunghiulare, în interiorul căruia este încastrat sistemul de iluminare continuu.

Accesul rutier se face pe drum de acces cu rampă în subteran, care este un nivel mai jos faţă de cota terenului natural, iar accesul pietonal este constituit de o scară liniară suspendată din oţel, ce creează un drum până la nivelul intrării.

arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI