TIOR

Absolute Towers

Absolute TowersCele două turnuri Absolute Towers recent finalizate sunt cele mai reprezentative clădiri ale oraşului Toronto - suburbia Mississauga.

Pe tot parcursul procesului de urbanizare, zgârie-norii au fost simboluri ale tehnologiei, elemente capitaliste şi proiecţiile ale unei societăţi bogate şi prospere. Acest cadru limitat pentru zgârie-nori duce adesea la soluţii limitate prin structuri omogene, liniare şi redundanţa degenerativă în cartierele de afaceri din întreaga lume. Forţat de o stare nenaturală de conformitate, viaţa metropolitană este afectată în mod negativ de aceste practici de dezvoltare.

Fără o provocare, oraşelor va continua să le lipsească coeziunea vieţii, aşa cum sugerează noţiunea de pădure, care este un ecosistem înfloritor în situaţia în care fiecare organism supravieţuieşte doar într-o stare de simbioză.

Turnurile Absolutului indică fluiditatea torsiunii şi a liniilor naturale găsite în viaţă. Această activare a debitului, formează o punctuaţie organică în peisajul citadin şi dorinţa pentru o recunoaştere urbană de entuziasm. Ambiţia proiectului Absolute Towers a fost de a oferi fiecărui rezident o experienţă unică a oraşului, o distribuţie ierarhică, balcoane continue ce extind unghiuri de vizualizare individuale ce promovează comunitatea de la micro-scară unui singur etaj la macro-scară. Se speră ca această clădire să poată trezi dorinţele metropolitane faţă de natură, cum ar fi soarele şi vântul, şi cu siguranţă, corpurile umane.

Tendinţa actuală a designului durabil aminteşte de creşterea bruscă a numărului de sticlă cu care se confruntă clădirile pătrăţoase ale secolului trecut. Durabilitate, în concept, este de multe ori, din păcate, simplificată la cel mai mic numitor comun. În cazul în care domeniul de aplicare al ecologiei durabile se limitează la economii de energie, aceasta va deveni doar o cerere de confort, în timp ce dorinţa de revenire la natură este ignorată.

Sustenabilitatea este un concept mult mai mare, care poate ghida o nouă cultură de proiectare că rezultat spre o schimbare reală. Abordarea principală este de a crea un mediu echilibrat, care evocă sentimentul de explorare a naturii în timp ce creează un model receptiv pentru dezvoltarea spaţiului urban în armonie cu natură.

Forma răsucită a turnurilor Absolute Towers este susţinută cu o soluţie structurală simplă şi ieftină. Cele două turnuri rezidenţiale sunt susţinute printr-un grilaj de pereţi din beton portant. Pentru a se asigura profilele de margine elegante, există o ruptură termică din dale de la geamul exterior, astfel încât izolaţia nu trebuie să cuprindă în totalitate balcoanele.

arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI