TIOR

5 sfaturi de la Stefan Braunfels

5 sfaturi de la Stefan BraunfelsCum crede unul dintre cei mai mari arhitecţi ai momentului că trebuie să arate oraşele viitorului? Stefan Braunfels a oferit 5 sfaturi foarte utile în legătură cu acest subiect, la conferinţa Cities of Tomorrow 2, desfăşurată la hotelul Crowne Plaza, din Bucureşti.

 

Ştefan Braunfels, unul dintre cei mai mari arhitecţi ai momentului, a punctat, la conferinţa Cities of Tomorrow 2, 5 dintre cele mai importante idei ale sale despre oraşele viitorului, tema principală de dezbatere.


1. “Oraşele viitorului sunt oraşele trecutului”

 

Potrivit proiectantului birourilor Parlamentului din Berlin, Stefan Braunfels, arhitecţii trebuie în continuare să-şi găsească surse de inspiraţie în construcţiile trecutului: “Structurile vechi ale oraşelor sunt principalele surse de inspiraţie pentru mine. În viziunea mea, oraşul ideal este oraşul istoric european”, a completat arhitectul.


2. “Oraşele viitorului au nevoie de mai mult verde”

 

“Oraşele viitorului au nevoie de mai mult verde. După părerea mea, cel mai bun exemplu în acest sens este oraşul New York, unde există Central Park, cel mai impresionant parc pe care l-am văzut. Totuşi, nu este neapărat nevoie să ai parcuri mari şi extinse pentru a avea oraşe cu adevărat verzi. Buenos Aires este modelul perfect, pentru că municipalitatea a avut grijă să transforme oraşul şi să-l facă unul extraordinar” este părerea lui Stefan Braunfels despre cum ar trebui să arate oraşele verzi – oraşele viitorului.


3. “Oraşele au nevoie de clădiri simboluri culturale”

 

O problemă des întâlnită la oraşele din lumea întreagă este, în opinia lui Stefan Braunfels, lipsa clădirilor simboluri culturale. Pe viitor, ar fi extraordinar să existe peste tot clădiri precum cele care găzduiesc Opera din Sydney, Filarmonica din Berlin sau Muzeul Guggenhaim, din Bilbao.


4. “Clădirile noi trebuie să respecte moştenirea istorică”

 

Stefan Braunfels este adeptul unor proiecte arhitecturale care respectă moştenirea istorică şi încurajează tot arhitecţii să-i urmeze sfatul: “Este foarte important că toate clădirile noastre să se integreze în oraşele în care se vor construi. De aceea, trebuie analizată cu atenţie, acum şi pe viitor, moştenirea istorică a fiecărui oraş în parte.


5. “Oraşele au nevoie de zgârie-nori. Dar nu toate”

 

În cele din urmă, ultimul sfat al lui Stefan Braunfels la conferinţa Cities of Tomorrow 2, este poate şi cel mai relevant în legătură cu cele mai noi tendinţe întâlnite în proiectarea oraşelor viitorului: “Cu toţii am observat volumul foarte mare de zgârie-nori care împânzesc oraşele din lume. Sunt de părere că, deşi acestea au un rol important, sunt multe cazuri în care nu-şi găsesc rostul. Spre exemplu, în oraşele din Franţa sau din Italia, clădirile de tip zgârie-nori nu se integrează deloc. La fel şi în Londra. De fapt, Londra este cel mai tragic exemplu de aşa nu.”

 

Vezi mai jos un fragment din discursul lui Stefan Braunfels:

 

Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI