TIOR

Week-end cu soare la terasa primitoare de acasa II

Continuăm seria de sugestii pentru amenajarea terasei, căci, primăvara te îmbie să iei o gură de aer proaspăt, în zilele însorite. Așa cum v-am prezentat în articolul anterior, galeria noastră foto va sta martora ideilor noastre decorative în ceea ce privește cele mai moderne amenajări de terase pentru casele noastre din noile ansambluri rezidențiale.

Zona țesăturilor

Folosește țesături chiar și în aer liber. Pe suprafața unei terase acoperite, este normal să folosești orice fel de material. În schimb, pentru terasele neacoperite, este indicat a fi utilizate atât mobilier, cât și accesorii de exterior. Nu ne dorim ca intemperiile să ne strice terasa proaspăt amenajată. De aceea, pernele decorative de pe canapeaua din terasă pot fi acoperite cu țesături speciale, rezistente la soare și apă

Perne dedesubt

Depozitarea pernelor decorative de pe terasă reprezintă o bună soluție anti-furtună. Pentru a evita să te așezi pe o pernă udă, este recomandat ca mobilierul să dispună de spațiu pentru depozitare. Într-adevăr, materialul din care sunt concepute pernele de pe terasă conțin fibre anti-umezeală, însă există riscul ca, în timp, pernele să capete un aspect mult prea moale.

Apă pentru liniște

Amenajarea terasei poate fi o acțiune ușor de pus în practică atâta vreme cât ai direcțiile corecte spre care să te îndrepți. De exemplu, pe lângă ceea ce se întâmplă pe suprafața terasei, este importantă și zona exterioară care o împrejmuiește. În acest sens, poți opta pentru o mică fântână, al cărei clipocit să ofere o atmosferă liniștitoare și relaxantă zonei de ședere.

Umbră și lumină

Terasa este locul de întâlnire între prieteni. Fiind în aer liber și în orice perioadă din zi sau noapte, trebuie să iei măsuri de precauție pentru fiecare în parte. Pentru o zi fierbinte de vară, este bine să iei în calcul ce modalitate de creare a umbrei alegi, naturală (umbra unui copac) sau artificială  (umbrele, copertine). Pe timp de noapte, alege un iluminat care să ofere o atmosferă misterioară amenajării terasei.

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI