TIOR

Sugestii pentru terase mai placute

Când locuieşti la casă, este foarte uşor să amenajezi grădina într-un mod plăcut, pentru înfrumuseţarea priveliştii pe care o ai de la fereastră. Dar când locuieşti într-un apartament? Când locuieşti în apartament, trebuie să ştii cum să profiţi de spaţiul pe care îl ai în balcon ori pe terasă şi să îţi dai interesul pentru a putea profita la maximum de toate spaţiile pe care le ai şi toate beneficiile pe care ţi le oferă apartamentul tău.

 

Eventual, ai putea încerca să îngrijeşti mica grădiniţă din faţa blocului sau din spatele blocului. Cu siguranţă vecinii tăi nu ar avea nimic împotrivă să aibă o grădină frumoasă! Poate chiar îi poţi convinge să lucraţi împreună la frumuseţea cartierului vostru!

 

Mai multe niveluri, fiecare cu specificul său

 

O idee aplicabilă pe o terasă generoasă sau în grădiniţa unui bloc este spaţiul exterior amenajat în mai multe straturi. Diferenţa dintre niveluri nu trebuie să fie foarte mare, dar fiecare nivel să aibă câte un specific: primul "etaj" să aibă ori foarte mult nisip, ca să îţi răsfeţi tălpile în nisipul moale încălzit de razele soarelui (sau ca să aibă copiii unde se juca), următorul să fie un strat cu verdeaţă (poate gazon?), pentru revigorarea zonei şi al treilea nivel să fie un loc de relaxare: un balansoar cu acoperiş sau o băncuţă aşezată la umbra unui copac ar trebui să fie primite cu drag.

 

Iarbă artificială

 

Da, serios! Poate arăta foarte bine (dacă o cureţi periodic şi o asortezi aşa cum trebuie) sau poate deveni un element kitschos. Totul depinde de tine şi de gusturile tale privind amenajările interioare şi amenajările exterioare. De asemenea, va fi important să faci trecerea dintre interior şi exterior cât mai cursivă, cât mai naturală.

 

Ce părere ai despre micul balcon cu iarbă artificială din a doua imagine încărcată în galeria foto? Parcă arată cam drăguţ, nu-i aşa?

 

O terasă pentru joacă

 

Cine spune că gardurile nu se pot construi şi la înălţime? Pentru siguranţa celor dragi şi pentru a crea o atmosferă confortabilă de spaţiu privat, poţi construi un gard din lemn sau un gard viu, în funcţie de scopul acestuia. Iar aici vei putea instala balansoare, leagăne sau tobogane sau, pur şi simplu, o băncuţă comodă şi o masă nu prea înaltă unde să îi aduni pe cei dragi pentru un joc şi o ceaşcă de ceai.

 

O mini grădină Zen

 

Imaginile din galeria foto vor fi cât se poate de sugestive în acest sens. La sfârşitul zilei, această mică grădină pe care o amenajezi aici are a scop strict de relaxare. Aşadar, documentează-te despre Zen şi Feng Shui şi alege ce ţi se pare mai potrivit pentru tine şi ai tăi, în funcţie de buget şi de spaţiul disponibil.

 

O mini grădină pe perete

 

Dacă nu ai foarte mult spaţiu în balcon ori pe terasă, atunci va trebui să exploatezi laturile acestui spaţiu: dacă ai un perete, acesta va putea servi drept suport pentru mai multe ghivece mici în care să creşti diferite plante naturale, ornamentale, medicinale sau aromatice, după necesităţi şi plăceri.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI