TIOR

Oricine merita un balcon dragut

Pentru după-amiezile leneşe, dar şi pentru dimineţile ploioase este plăcut să ai un spaţiu afară unde să te poţi relaxa stând la aer pentru a admira priveliştea, a bea ceaiul sau a citi o carte în linişte. Cum amenajezi un balcon drăguţ?

 

Acest lucru îl vei face în funcţie de spaţiul disponibil şi de scopul pentru care vrei să îl amenajezi. Balconul poate fi un loc unde îţi inviţi prietenii pentru un cocktail sau poate fi colţul tău de meditaţie. Dacă ai suficient spaţiu, balconul poate avea şi el mai multe întrebuinţări.

 

De asemenea, ar fi excelent dacă ai avea două balcoane: unul pentru a avea unde să te relaxezi şi de unde să priveşti în zare şi unul practic, unde să pui rufele la uscat şi unde să depozitezi conservele şi legumele într-un dulap bine organizat.

 

Pentru privelişte

 

Dacă ai o privelişte foarte frumoasă de la balcon, atunci ar fi păcat să nu profiţi de ea. Aşadar, aproape de marginea balconului (presupunând că ai un panou care să nu te lase să cazi dincolo) aşază câteva scaune confortabile şi o măsuţă de cafea, aşa încât să te poţi retrage aici, în singurătate sau cu cei dragi şi să contemplezi orizontul, să visezi departe cu ochii deschişi sau să deguşti un ceai turcesc la înălţime.

 

Chic

 

Persoanele care preferă locurile ceva mai elegante, dar nu foarte pretenţioase, vor avea nevoie ca şi balconul propriei locuinţe să fie chic, iar acolo vor sta pentru a degusta un desert raw vegan sau o salată de fructe. Gusturile în ce priveşte moda (vestimentară sau în home design) se extind adesea până la cele gastronomice; aşadar, dacă fotoliile au salteluţe cu imprimeu floral pastelat, şi ceea ce serveşti în acest spaţiu drăguţ trebuie să fie pe măsura aspectului balconului tău.

 

Liniştit şi relaxat

 

Balconul poate deveni cu uşurinţă un dining perfect sau un spaţiu de meditaţie. Ca în orice cameră din locuinţa ta, dar cu avantajul de a fi un spaţiu mai luminos şi mai bine aerisit, aici poţi amenaja orice tip de încăpere îţi doreşti: poţi pune covoraşe pe jos şi poţi instala perdele. Poţi amenaja totul ca într-o cameră oarecare, unde vei alege şi culorile cele mai relaxante şi elementele de decor preferate.

 

Comod şi prietenos

 

De cele mai multe ori, totuşi, este cel mai important să te simţi tu bine în propria locuinţă. Aşadar, atât aspectul, cât şi gradul de confort şi tipul de relaxare va depinde de ceea ce te încântă pe tine. Câteva fotolii în saltele cărora să te poţi scufunda pentru a trage un pui de somn la amiază sau pentru a sta la un pahar de vorbă cu prietenii ar fi excelente şi acolo, pe balconul tău, nu-i aşa?

 

Mai multe sugestii pentru amenajarea terasei sau a balconului vei găsi aici.

 

Sursa foto: urbanhomez.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI