TIOR

Moduri de amenajare a terasei

Nu pentru că tu nu ai şti cum să îţi amenajezi terasa, ci pentru a avea şi mai multe idei şi a avea de unde să alegi, ne-am gândit că ar fi util un articol despre amenajarea terasei. În plus, este sezonul potrivit pentru a discuta despre asemenea aranjamente. Indiferent dacă locuieşti la casă sau la apartament, este foarte posibil să ai o terasă sau un balcon de amenajat. De ce nu i-ai oferi un aspect cât mai plăcut, pentru a-ţi petrece de plăcere timpul în acest spaţiu al locuinţei tale?

 

Loc de plajă şi odihnă

 

În privinţa mobilierului, variantele sunt foarte... variate. Totuşi, alegerea acestora depinde de spaţiul disponibil şi de structura acestuia. De exemplu, dacă ai un vecin care are şi el terasă, poţi prinde de tavanul tău un leagăn – fie unul clasic, fie unul tip fotoliu. În caz contrar, poate ar fi mai bine să te gândeşti la un hamac pentru clipele de relaxare sau la o canapea sau un fotoliu clasic.

 

Pentru plajă, în cazul în care locuinţa ta este poziţionată în aşa fel încât să ajungă soarele pe terasă, poţi alege fie şezlonguri (poate chiar din cele din paleţi despre care îţi scriam aici), fie salteluţe ca cele pentru gimnastică.

 

Loc de socializare

 

Dacă nu îţi place să stai la plajă sau nu ajunge soarele pe terasa ta, s-ar putea să fie mai bine să păstrezi terasa pentru a o transforma într-un spaţiu social. În funcţie de structura acestui spaţiu, poţi alege şi câteva decoraţiuni pentru pereţi (poate numai câteva rafturi unde să aşezi ghivece cu plante naturale).

 

Mai importante vor fi, totuşi, piesele de mobilier pe care să vă aşezaţi. Cel mai bine ar fi să alegi fotolii sau scaune foarte confortabile, dar pe care să le poţi băga în casă în cazul în care vine ploaia şi pe care să le poţi muta în funcţie de numărul oaspeţilor în aşa fel încât contactul vizual să fie optim.

 

Poţi alege şi o măsuţă de cafea pe care să o aşezi în mijlocul fotoliilor, unde să vă puteţi aşeza băuturile şi unde ar fi drăguţ să aşezi un aranjament floral sau câteva lumânărele.

 

Spaţiu pentru animalele de companie

 

Dacă ai animale de companie, cu siguranţă vor vrea şi ele afară, mai ales când şi tu ieşi afară. Aşadar, ia în considerare amenajarea unei jardiniere în care să plantezi tot felul de ierburi pitice unde animalul sau animalele de companie să se poată juca sau pe care să poată trândăvi. Rezervă un colţ pentru plantarea câtorva boabe de grâu, fire de iarbă pe care animăluţul tău să le mănânce atunci când are probleme cu digestia.

 

Pentru un soi de picnic

 

Unora le place să dejuneze afară, indiferent cum este vremea şi ce anotimp este. Dacă te numeri printre aceste persoane, atunci ar fi bine să îţi amenajezi terasa ca pe un dining, dar cu mobilier pentru exterior. Nu va fi un picnic propriu-zis, dar poate fi la fel de plăcut dacă înconjori spaţiul cu câteva ghivece mari cu plante naturale pe măsură şi dacă luminezi totul cu ghirlande luminoase. Va trebui să te asiguri că ai întotdeauna la îndemână beţişoare parfumate pentru alungarea gâzelor şi gata!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI