TIOR

Cum amenajezi o veranda confortabila si economica?

Cum amenajezi veranda? Pentru că este vorba despre un spaţiu din exteriorul locuinţei tale, trebuie să nu investeşti foarte mult, căci lucrurile care stau tot timpul afară se strică mai repede decât cele din interior. Totuşi, pentru că este vorba despre un spaţiu care îţi aparţine şi de care vrei să te bucuri, acesta trebuie să arate bine şi să fie un loc confortabil, relaxant.

 

Improvizează o masă şi alege scaune confortabile.

 

Poţi improviza o masă pentru exterior ori din butuci ori din capre (de tăiat lemne) pe care aşezi o placă grea din lemn. Desigur, poţi alege şi o masă "adevărată" pentru exterior, dar va trebui să alegi cu grijă materialul din care a fost aceasta confecţionată, aşa încât să nu cedeze de la prima ploaie şi nici să nu mucegăiască de la a doua ploaie.

 

Acoperă imperfecţiunile podelei cu un covor.

 

Podeaua de pe verandă trebuie realizată din materiale cât mai rezistente, aşa încât să reziste şi traficului intens (dacă este cazul), dar şi intemperiilor (ploi, soare puternic, zăpadă etc). Totuşi, indiferent de materialul ales, la un moment dat încep să apară împerfecţiunile: se pătează, se crapă, se găuresc, încep să facă riduri... într-un fel sau altul.

 

Alege un covor drăguţ pe care nu vei mai vrea niciodată să îl foloseşti în exterior şi scoate-l la interval: fie îl laşi pe verandă, fie îl aşezi la locul potrivit numai când organizezi o masă cu familia sau un eveniment pe verandă. Oricum, uită-te în galeria foto şi vezi cât de bine arată covorul acela albastru pe podeaua din lemn!

 

Personalizează-ţi priveliştea cu ajutorul unor cortine.

 

Dacă nu ai de jur împrejur o privelişte plăcută sau îţi doreşti, pur şi simplu, să creezi un spaţiu ceva mai intim, apelează la un accesoriu versatil: cortinele. Acestea pot fi cumpărate ca atare sau pot fi transformate dintr-o faţă de masă foarte mare, dintr-o cortină de duş sau din diferite materiale cusute cap la cap până se creează o suprafaţă destul de mare încât să fie folosită drept cortină.

 

Construieşte o canapea din paleţi reciclaţi.

 

Trebuie să îţi aminteşti despre articolul cu reciclarea paleţilor şi toate lucrurile despre care îţi spuneam că se pot face din ei. Următorul pas este să faci rost de câţiva paleţi, să te apuci de acest proiect într-o zi liberă şi apoi să cumperi, să faci sau să împrumuţi nişte perne din altă parte a casei – pernele le vei pune pe canapeaua proaspăt construită pentru a fi mai confortabilă.

 

Iluminează discret zona.

 

Întotdeauna trebuie să iluminezi toate colţurile casei şi să alegi corpurile de iluminat potrivite. De data aceasta recomandăm instalaţiile luminoase, dar dimensiunile fiecărui bulb luminos vor depinde în întregime de gusturile tale.

 

Adaugă şi ceva culoare.

 

Întotdeauna este nevoie de puţină culoare pentru a vitaliza un spaţiu. Acest lucru se poate face ori cu vopsea sau textile colorate, ori cu ajutorul unor ghivece cu plante naturale. Alege culoarea preferată şi apoi vezi dacă s-ar potrivi mai bine într-un ghiveci sau pe obiectele decorative (huse, pernuţe, feţe de masă, scăunele colorate etc).

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI