TIOR

Amenajarea verandei in stiluri originale

Veranda este un spaţiu bun pentru relaxare: dacă îl amenajezi corespunzător, ai putea petrece mult timp de calitate pe veranda ta. Un spaţiu de relaxare prinde bine oricui, indiferent de locul de muncă sau de orarul zilnic: toată lumea are nevoie de odihnă şi de un loc frumos unde să îşi piardă timpul.

 

Un loc de stat

 

Întotdeauna trebuie să îţi asiguri un loc confortabil să te aşezi: cine se relaxează stând în picioare? Nu tu, nu-i aşa? Tocmai de aceea vei avea nevoie ca în acest spaţiu să îţi asiguri un scaun, un fotoliu, un leagăn sau o canapea cât de mică, dar care să fie foarte confortabilă: nici prea mică, nici prea mare, cu un spătar potrivit înălţimii şi structurii tale, cu un şezut moale şi elastic. Iar apoi, va trebui să faci încă ceva: să accesorizezi această piesă de mobilier cu ceva drăguţ cum ar fi o păturică sau pernuţe decorative colorate.

 

De asemenea, ar fi bine să iei în calcul că nu va folosi o singură persoană pe rând acest spaţiu: alege minimum două scăunele sau o canapeluţă pe care să încapă cel puţin două persoane.

 

Un loc pentru plante

 

Mhm! O măsuţă, o etajeră, poate chiar un taburet din lemn, o comodă (din lemn, metal sau orice alt material rezistent în aer liber) – alege tu tipul de suport potrivit pentru veranda sau balconul tău în funcţie de spaţiul disponibil, de stilul de amenajări interioare ales şi de gusturile proprii, evident.

 

Un corp de iluminat potrivit

 

Orice spaţiu trebuie luminat, iar pentru exterior, ca şi pentru interior, trebuie să alegi corpul de iluminat potrivit: unul care să se potrivească în decor, care să propage destulă lumină, care să fie versatil - să îl poţi modifica oricând pentru a schimba atmosfera.

 

Cel mai bine ar fi să alegi minimum două moduri de iluminare: lumânări şi spoturi luminoase, aplice şi ghirlante luminoase sau alte combinaţii între diferite tipuri de corpuri de iluminat.

 

Un decor frumos

 

Amenajează totul cât mai drăguţ cu putinţă: aşază pe pereţi tablouri sau aranjamente florale, aşează pe măsuţa de cafea (sau pe înlocuitorul acesteia) diferite ornamente cum o clepsidră, un ghiveci şi un set de ceşti şi, în funcţie de structura verandei, poţi alege chiar şi un covoraş pentru acest spaţiu.

 

O privelişte îmbunătăţită

 

Nu-i nimic dacă nu ai o privelişte frumoasă. Aşa cum am scris şi într-un articol antecedent, poţi oricând să îţi îmbunătăţeşti priveliştea. Nu trebuie neapărat să priveşti orizontul: poţi alege un tablou spectaculos pentru veranda ta, poţi amplasa aici o mini fântână arteziană, poţi alege să decorezi partea exterioară cu plante căţărătoare (mâna-Maicii-Domnului, iederă, wisteria etc) şi aşa mai departe. Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi amenajează-ţi cuibul perfect.

 

Sursa foto: hometalk.com, tatertotsandjello.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI