Amenajarea terasei - spatiu pentru meditatie si relaxare

11-05-2013 / Blog amenajari terase

Orice cămin are nevoie de o oază de linişte sau de un spaţiu, cât de restrâns, care să facă legătura dintre intimitatea lui şi agitaţia exterioară. Pentru cei care nu beneficiază de un coridor sau de un living destul de spaţios, amenajarea corespunzătoare pentru terasa din dotare ar putea echivala cu un astfel de spaţiu.

 

Ce culori alegeţi?

 

Pentru terasă, este recomandat să folosiţi culori şi texturi cât mai aproape de cele ale naturii, combinarea tonurilor de maro cu cele de verde având un efect relaxant asupra oamenilor. De asemenea, sunt recomandate nuanţele deschise: alb, crem, bej, gălbui.

 

Din punctul de vedere al imprimeurilor, preferatele anului sunt cele cu tematică vegetală (ceea ce susţine preferinţele cromatice) şi cele cu motive geometrice.

 

Nu vă temeţi să apelaţi la culori puternice pentru accesoriile din acest spaţiu, atâta timp cât există un echilibru cromatic şi destulă lumină pentru a pune în valoare piesele favorite.

 

Ce mobilier alegeţi?

 

Având în vedere dimensiunile obişnuite ale unei terase, va trebui să planificaţi totul pentru un spaţiu relativ restrâns. Aşadar optaţi pentru mobilier nu foarte voluminos, deşi nu neaparat cu tendinţe minimaliste şi încercaţi să nu aglomeraţi această secţiune a casei.

 

Între piesele de mobilier principale recomandate se numără canapelele (alegeţi-le pe cele mai confortabile!), două, trei taburete, o masă joasă şi, poate, un dulap mic, împrumutat din averile bunicii.

 

Dacă terasa este mai încăpătoare, puteţi înlocui canapeaua cu un hamac şi taburetele cu fotolii, puteţi adăuga mai multe dulapuri sau cutii personalizate – spaţii pentru depozitarea diveritelor nimicuri valoroase ale fiecărui membru al familiei.

 

De asemenea, puteţi folosi rafturi suspendate de diferite modele şi dimensiuni pentru a etala câteva decoraţiuni care să vă îmbunătăţească starea de spirit.

 

Desigur, la amenajarea terasei va trebui să ţineţi cont de cât de expuse vor fi obiectele rezervate acestui spaţiu către nazurile vremii.

 

Ce decoraţiuni alegeţi?

 

Pernele de decor sunt în vogă anul acesta – ele sunt prezente în aproape orice încăpere. Tocmai de aceea, va trebui ca acestea să fie la îndemână şi pe terasă şi să existe minimum trei pe canapeaua mai sus numită. Cu cât mai colorate şi mai vesele, cu atât mai bine!

 

Lăsaţi la îndemână şi o pătură moale, călduroasă şi colorată, pentru serile răcoroase petrecute pe terasă.

 

Ghivecele cu flori sunt, de asemenea, un element decorativ ce nu poate lipsi de pe terasă, indiferent că aceasta este închisă sau deschisă. Puteţi alege ghivece mari, impunătoare, aşezate pe podea, sau ghivece suspendate cu plante agăţătoare.

 

Pe masa de cafea, puteţi aşeza câteva lumânări de dimensiuni şi culori diferite, eventual parfumate – mireasma lor combinată cu aerul proaspăt vă vor încânta în fiecare minut petrecut în acest spaţiu.

 

Între decoraţiuni puteţi adăuga orice alt obiect semnificativ pentru dumneavoastră: un felinar, câteva ilustraţii, rame foto sau figurine sau vase create de copilul familiei la cursurile de olărit.

 

Sursa foto: freshome.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.