TIOR

Amenajarea balconului – eleganta, eficienta si confort

Pentru prea mulţi dintre noi balconul nu este folosit la potenţialul său maxim, ci doar ca spaţiu de depozitare. Totuşi, această zonă a căminului nostru poate fi amenajată astfel încât să fie o mică oază de relaxare şi meditare. Daţi această şansă balconului dumneavoastră: lăsaţi-l să fie colţul de recuperare a energiei!

 

Doar pentru că scopul decorării balconului este crearea unui spaţiu confortabil nu înseamnă că dimensiunea pragmatică a acestuia trebuie ignorată. Prin urmare, de aici trebuie să începeţi amenajarea balconului: dacă este unul spaţios, aşezaţi în cel mai îndepărtat colţ al său faţă de uşă un dulap. Unul cu lucrătură cât mai simplă, astfel încât să fie uşor de curăţat. De asemenea, va trebui să alegeţi un material rezistent la intemperii, dacă nu aveţi balconul închis.

 

În cazul în care dimensiunile balconului sunt reduse, folosiţi rafturi pentru depozitarea obiectelor. Pe acestea le puteţi aşeza deasupra şi dedesubtul ferestrelor, aşezând pe rafturile cele mai de sus lucrurile mai rezistente şi pe cele pe care le folosiţi mai rar.

 

Nu este recomandat să folosiţi covoare sau mochete în balcon. Totuşi, pentru un aspect mai plăcut, puteţi folosi pietriş. Pietrecele de culori şi dimensiuni diferite vor încânta privirea şi vor da un aspect uşor rustic.

 

Aşezaţi în balcon şi o măsuţă pentru cafea şi două, trei scaune din împletituri. Pentru un plus de originalitate puteţi vopsi atât scaunele, cât şi masa. Le puteţi decora cu flori sau le puteţi îmbunătăţi cu câteva idei năstruşnice: improvizaţi suporturi de pahare pe mânerele scaunelor, coaseţi pernuţe cilindrice pe spătare, pentru a vă rezema capul şi aşa mai departe.

 

În măsura în care spaţiul vă permite, aşezaţi alături o canapea îngusta, unde să vă puteţi intinde pentru a vă savura cafeaua şi cărţile preferate. Nu uitaţi să aşezaţi pe masă un ghiveci mic cu flori sau o vază pentru flori proaspete şi o lampă sau câteva lumânări, pentru serile liniştite de reculegere.

 

Pentru a crea propriul colţ de natură, folosiţi câteva glastre înguste, pe care să le aşezaţi lângă perete şi în care să plantaţi iederă. Aceasta va creşte şi se va undui frumos pe perete, având şi un rol foarte important în purificarea aerului pe care îl veţi inspira în timpul petrecut pe balcon.

 

Folosiţi cât mai multe culori şi imprimeuri atunci când alegeţi decoraţiunile pentru balcon, de la pernuţe şi ghivece la huse pentru scaune şi canapea.

 

În cazul unui spaţiu mai larg, puteţi aşeza pe balcon un hamac sau mai multe şezlonguri, pentru care să alegeţi huse diferite sau puteţi transforma aceşti centimetri pătraţi într-o mini grădină botanică, în funcţie de pasiunile dumneavoastră.

 

Există opţiuni simpatice şi pentru balcoanele mici: puteţi folosi piese de mobilier cu dublă întrebuinţare. De exemplu, sunt dulapuri pentru depozitare care pot fi transformate în măsuţe pentru cafea sau în mini-canapele.

 

Aţi putea improviza un spaţiu cu adevărat boem, dacă vă lăsaţi imaginaţia să vă conducă.

 

Surse foto: shelterness.com și homedit.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI