TIOR

Vrei tapet? Cum il alegi?

Tapetul a fost până de curând considerat o reminescență a unei ere apuse. De curând, acesta a revenit în trend și capătă multiple modele și forme de utilizare. Dacă ți-ai achiziționat un apartament nou sau o casă nouă, decorarea pereților ar trebui să fie una dintre primele preocupări.

 

Da sau nu?

 

Probabil ai auzit povești de la părinți sau chiar ai experimentat îndepărtarea tapetului vechi de pe pereți – nu a fost nici prea plăcut, nici chiar ușor, nu-i așa? Totuși, și soluțiile de curățare, și variantele de amenajări interioare au evoluat între timp deci, dacă te saturi de tapet, nu vei mai munci ca în ocne pentru a-l da jos și a-ți renova pereții.

 

Alt dezavantaj al tapetului nu există: este plăcut din punct de vedere estetic, ușor de curățat în cazul în care copiii ți-au desenat pe pereți și dă un aer chic întregii locuințe.

 

Cât?

 

Pui tapet de jur împrejur sau numai pe bucăți? Acest lucru îl vei decide în funcție de spațiul disponibil și de culorile pentru care ai optat pentru amenajarea camerei respective. Recomandăm să folosești tapet numai pe un perete, inițial. Dacă îți place, poți reveni peste câteva luni pentru a completa aspectul pereților tăi.

 

Va trebui să ții cont, de asemenea și de cât de bine este aerisită camera, de gradul de umiditate și de modul de propagare a luminii – fiecare dintre aceste detalii are consecințe ce variază de la imposibilitatea unei bune aplicări a tapetului, la crearea de mucegai și la tipul (culoarea) luminii din cameră.

 

Nu în ultimul rând, amintește-ți să nu arunci resturile de tapet! Le poți folosi la viitoare proiecte handmade și vei crea ornamente de interior asortate cu pereții – nu ar fi drăguț?

 

Unde?

 

În baie, în bucătărie, în dormitor, pe coridoare, în living – tapetul poate fi lipit oriunde îți dorești. Va trebui numai să îl alegi cu mai multă grijă (ne referim în special la texturi și tipul de adeziv utilizat) în baie și bucătărie – zone unde se poate face abur care, în timp, ar deteriora tapetul și aspectul său.

 

Ce model? Ce culoare?

 

Atât modelul, cât și culoarea sunt în totalitate alegerile tale. Noi îți vom spune doar atât: anul acesta se poartă în continuare imprimeurile florale, dar și cele jucăușe și cele abstracte, iar din punct de vedere cromatic, preferatele sezonului sunt pastelurile în acest domeniu.

 

A, da! Și nu uita că trebuie să se potrivească fiecare detaliu dintr-o încăpere cu toate celelalte, să existe mult căutatul echilibru estetic.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI