TIOR

Vrei sa zugravesti? Sa discutam despre asta...

Zugrăvirea pereţilor este una dintre investiţiile de lungă durată – puţini sunt cei care chiar zugrăvesc anual. Cum alegi vopseaua potrivită pentru pereţii tăi? În primul rând, trebuie să iei în considerare scopul fiecărei camere, apoi în funcţie de stilul de amenajări interioare abordat. În al doilea rând, trebuie să iei în considerare tipul suprafeţelor de zugrăvit şi textura dorită.

 

Deschis sau închis?

 

Cum ai de gând să amenajezi această cameră? Cât de spaţioasă este camera pe care vrei să o zugrăveşti? Acestea sunt două întrebări pe care este obligatoriu să ţi le pui înainte de a alege vopseaua, aşa încât să faci alegerile corecte: culori deschise/ închise, culori calde/reci etc.

 

Lucios sau mat?

 

Anul acesta se poartă vopselurile mate şi culorile opace, în special nuanţele de galben, verde şi roşu prăfuite, cu tente vintage. Important este să ştii că varul, în funcţie de marca utilizată şi de tipul de var, poate avea aspect lucios, sidefat, mat, cu efect de catifea şi aşa mai departe. Nu te grăbi să faci cumpărăturile şi acordă-ţi timp suficient pentru a alege tipul de var potrivit.

 

Cât de multe culori?

 

Desigur, poţi zugrăvi o cameră într-o singură culoare sau în mai multe culori. Acum, întrebarea este: camera zugrăvită vrei să fie dominată de o singură culoare sau să fie decorată cu o combinaţie de culori?

 

În cazul unei singure culori dominante, va trebui să alegi nuanţa potrivită în funcţie de stilul de amenajări interioare pentru care optezi; de exemplu, în cazul stilului minimalist se alege dominaţia albului, iar dacă nu îţi place această idee poţi oricând să alegi mobilier alb şi o culoare puternică pentru pereţi.

 

Unii proprietari aleg o singură culoare (dar mai multe nuanţe) pentru decorarea unei camere: o singură culoare care se va regăsi în zugrăveală, în mobilier şi în decoraţiuni – acest lucru oferă în mod facil ideea de unitate camerei decorate.

 

Dacă vei opta pentru combinaţia de culori, atunci va trebui ca fiecare parte a camerei pe care o decorezi să fie într-o culoare puternică, îndrăzneaţă. Nu uita despre articolul în care discutam despre contraste.

 

Ce fel de lumină?

 

Lumina are un rol foarte important în aprecierea corectă a culorilor de pe pereţi, mai ales dacă alegi un mobilier cu forme speciale sau dacă decorezi pereţii cu desene murale sau tablouri.

 

Îţi vom spune din nou: în orice cameră este recomandat să existe mai multe surse de lumină diferite: lumânări, veioze, spoturi luminoase, aplice, lustră/ candelabru etc. Adaptează lumina în funcţie de atmosfera pe care vrei să o creezi, de obiectul pe care vrei să îl pui în evidenţă, de activităţile întreprinse şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: freshomedecor.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI