TIOR

Veselie in intreg apartamentul - retete pentru amenajarile interioare

Sfidaţi venirea frigului şi amenajaţi-vă noul apartament cu ajutorul unor ornamente haioase şi folosind culori vesele!

 

Pernuţe şi huse pătate

 

Textilele din apartamentul dumneavoastră pot schimba în totalitate atmosfera creată prin alegerea unei anumite culori pentru mobilier, pentru pardoseală sau pentru varul lavabil.

 

Nu vă temeţi să combinaţi texturile sau imprimeurile între ele, jucaţi-vă pe cât de mult posibil cu acestea în culori şi nuanţe diferite! Nu uitaţi, totuşi, să vizualizaţi înaintea achiziţionării unei decoraţiuni sau a unei piese de mobilier costisitoare!

 

Ta-pet sau ta-blă

 

Recomandările generale sunt împotriva utilizării masive a negrului în amenajările interioare. Totuşi, această nonculoare poate oferi multe şanse de joacă. Puteţi alege pentru unul dintre pereţii din baie, din dormitor sau din living tapet negru sau tablă, pe care să desenaţi apoi cu cretă albă sau colorată.

 

În cazul în care consideraţi că nu aveţi talent la desen, puteţi întotdeauna să apelaţi la motive repetate pentru un efect ordonat şi drăguţ – nu este nevoie de Van Gogh pentru câteva improvizaţii în propria locuinţă.

 

Improvizaţii spray-ate

 

Indiferent de sunteţi sau nu adeptul lucrărilor de graffiti, deşi sunt expresii meticuloase ale artei urbane, puteţi apela totuşi la materialele folosite: şabloane şi/ sau spray-uri cu vopsea (lucioasă sau mată).

 

Alegeţi cu grijă suprafaţa pe care vreţi să o personalizaţi, modelul pe care vreţi să i-l oferiţi şi metoda pe care o veţi folosi (desen cu mâna liberă sau cu ajutorul şabloanelor).

 

Ornamente handmade

 

Magneţi pentru frigider, ghivece personalizate, tablouri improvizate, mesaje haioase sau inspiratoare, din lemn, din plastic, din metal, din materiale reciclate... vedeţi? Posibilităţile sunt nenumărate! Important este să găsiţi stilul care vă reprezintă, să alegeţi suprafaţa care trebuie decorată şi să treceţi la treabă!

 

Etalarea arborelui genealogic

 

Dacă va număraţi printre persoanele care sunt mândre de familiile lor sau dacă sunteţi măcar printre pasionaţii de fotografie, un perete dedicat fotografiilor de familie este o idee foarte simpatică ce vi s-ar potrivi.

 

Peretele grilat

 

Dacă unul dintre pereţii livingului ameninţă că va rămâne pustiu şi nu v-aţi dori acest lucru, liniştiţi-vă: există întotdeauna soluţii. De data aceasta, vă propunem să realizaţi un grilaj din lemn sau din metal, asemeni celui din imaginea de mai jos. Acesta poate fi completat cu fotografii, cu ghivece mici cu diferite plante, cu cărţile preferate sau cu suveniruri adunate din călătoriile dumneavoastră. Poate fi vopsit în culoarea peretelui sau îi puteţi colora fiecare rând sau fiecare coloană cu una dintre culorile curcubeului sau cu nuanţele unei singure culori, obţinând o gradare a acesteia.

 

Culori puternice

 

Culorile intense utilizate izolat au menirea de a oferi o anumită vitalitate încăperii în care sunt expuse. Într-o încăpere domnită de alb, de culori neutre sau de pasteluri, un perete turcoaz, o canapea galben pui, un fotoliu de un roşu aprins sau un covor de un verde crud vor acapara din prima atenţia oricărui vizitator. Acelaşi efect îl au de obicei şi obiectele folosite într-un mod insolit: o placă de surfing pe post de masă, lădiţa de zestre a bunicii pe post de canapea sau alte obiecte handmade sau care se încadrează în criteriile artei contemporane.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI