TIOR

Veioze artistice

Veiozele sunt accesorii care dau tonul la joacă, la lucru sau la lectură. Este important să alegi veioza potrivită pentru fiecare cameră, şi nu una banală. Cum faci să alegi o veioză artistică? O faci la comandă, ţi-o faci cu mâna ta sau, cu foarte mult noroc, găseşti prin vreun magazin online... Noi îţi vom arăta câteva idei pentru proiecte handmade şi îţi vom dori mult spor la treabă!

 

Lumina din ram

 

Un buştean, un arac sau o creangă mai zdravănă pot fi transformate cu uşurinţă într-o veioză frumoasă. Mergi în pădure şi caută o ramură căzută (nu rupe copacii pentru joaca ta de om mare!) care să fie potrivită pentru a pune în practică această idee: poate fi o creangă curbată sau o ramură dreaptă. Firul îl poţi prinde printr-un lateral al ramurii sau prin interiorul acesteia, dacă ai instrumentele necesare pentru a face loc firului.

 

Apoi vei avea nevoie de un carton sau un material ceva mai ţeapăn pentru a crea abajurul. Încearcă să îl pictezi sau să îl brodezi, astfel încât să îi oferi şi un strop de culoare.

 

N-are vârf grămada!

 

Ia o ţeavă. Tai-o. Fixeaz-o pe o bază în orice formă îţi doreşti. Apoi de la bază spre vârf lipeşte, de jur împrejur, pietricele, bucăţi din lemn, dopuri sau orice material ţi se pare că s-ar potrivi veiozei tale. Nu uita ca la bază să laşi un spaţiu perpendicular pe ţeavă prin care să iasă firul şi să nu fie turtit de greutatea noii lămpi.

 

Din nou, va fi nevoie de un abajur. Îl poţi crea sau îl poţi recicla de la o veioză veche şi disfuncţională.

 

Luminat la cap... la propriu

 

Părinţii tăi au fost croitori? Ai o verişoară care a lucrat la un magazin de modă sau într-un atelier de croitorie? Excelent! Dacă nu, poţi oricând să vorbeşti cu cei de la un atelier de modă sau de croitorie şi cere-le un manechin oarecare ce nu le mai trebuie. Dacă nu arată bine, îmbracă-l în papier-mache sau tapet (sau autocolant) sau chiar haine pe care nu îţi mai doreşti să le porţi sau vopseşte-l.

 

Trece-i un cablu prin interior, scoate-l prin gât, iar în locul capului... va fi becul. Aici, va apărea din nou vechea problemă: oricărei veioze îi trebuie un abajur. Poţi crea o sferă din sfoară apretată pe care să o foloseşti drept abajur: înfăşoară pe un balon o sfoară de jur împrejur, apreteaz-o, lasă să se usuce, apoi sparge balonul.

 

Vază sau veioză? Şi!

 

Alege o vază care îţi place mult, dar de care te-ai putea lipsi în cazul în care experimentul va eşua. Fă-i o gaură la bază, eventual nu chiar pe fundul vazei, ci puţin într-o parte. Treci un cablu prin gura vazei şi prin găurica creată. Asigură-te că acest cablu este bine izolat. Foloseşte puţin silicon pentru a închide orificiul creat pentru cablu (după ce ai băgat cablul).

 

Dacă vaza este transparentă, poţi pune pietriş sau nisip în ea. Dacă nu este transparentă, dar este BINE izolată, poţi pune apă şi apoi să aşezi flori în ea. Seara, lumina va răsări dintre flori numai la tine acasă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI